Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje kalinamas slaugytojas įtariamas nužudęs mažiausiai 90 žmonių

Vokietijoje už dviejų pacientų nužudymą skiriant per dideles vaistų dozes prieš dvejus metus įkalintas slaugytojas įtariamas nužudęs iš viso mažiausiai 90 žmonių, pirmadienį pranešė policija.
Nielsas Hoegelis
Nielsas Hoegelis / „Scanpix“/AP nuotr.

Pareigūnai pažymėjo, kad tai didžiausias vieno žmogaus Vokietijoje nužudytų žmonių skaičius nuo Antrojo pasaulinio karo.

40 metų Nielsas Hoegelis 2015 metų vasarį buvo nuteistas už dviejų pacientų, gydytų ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje šiaurės vakariniame Delmenhorsto mieste, esančiame netoli Brėmeno, nužudymą.

Pirmadienį vokiečių policija nurodė, kad tyrėjai, ekshumavę ir ištyrę daugiau palaikų, jau rado įrodymų, kad N.Hoegelis tikriausiai nužudė dar dešimtis žmonių.

Šis nužudytųjų skaičius „yra unikalus per Vokietijos Respublikos istoriją“, sakė policijos vyriausiasis tyrėjas Arne Schmidtas. Jis pridūrė, kad N.Hoegelis savo aukas pasirinkdavo atsitiktinai, o didžiąją dalį jo aukų sudarė kritinės būklės pacientai.

Esama „įrodymų apie mažiausiai 90 nužudymų, ir dar mažiausiai tiek pat (įtariamų) atvejų nebegali būti įrodyti“, pareigūnas sakė per spaudos konferenciją. A.Schmidtas pridūrė „netekęs žado“, kai sužinojo tyrimo išvadas.

N.Hoegelis prisipažino sušvirkšdavęs pacientams preparato, galinčio sukelti širdies ir kraujagyslių nepakankamą, kad galėtų mėginti juos atgaivinti, o kai tai pavykdavo, kolegos jį laikydavo žmonių gyvybių gelbėtoju.

N.Hoegelis prisipažino sušvirkšdavęs pacientams preparato, galinčio sukelti širdies ir kraujagyslių nepakankamą, kad galėtų mėginti juos atgaivinti, o kai tai pavykdavo, kolegos jį laikydavo žmonių gyvybių gelbėtoju.

Vyras teigė jusdavęs euforiją, kai stengdavosi atgaivinti pacientą, o nepavykus jį apimdavo didelis sielvartas.

Išaiškėjus šio slaugytojo žudikiškoms paskatoms, policija ir prokurorai įsteigė specialią teismo medicinos tyrimo komisiją „Kardio“ (Cardio), turėjusią išnagrinėti kitų pacientų mirties aplinkybes.

Pirmadienį pristatydama tyrimo išvadas policija nurodė, kad buvo ekshumuoti daugiau kaip 130 žmonių palaikai ir patikrinta, ar jų organizmuose būta mirtino preparato.

Daugelio numanomų aukų mirties priežastis negalėjo būti nustatyta, nes jų palaikai buvo kremuoti, sakė Oldenburgo policijos vadovas Johannas Kuehme.

N.Hoegelis prisipažino nužudęs 30 pacientų ir nurodė jų vardus, sakė prokurorė Daniela Schiereck-Bohlemann.

2005 metais vienas bendradarbis pastebėjo, kaip šis slaugytojas sušvirkštė kažkokio preparato vienam pacientui Delmenhorsto ligoninėje.

Tas pacientas išgyveno, o slaugytojas buvo suimtas ir 2008 metais nuteistas kalėti 7,5 metų už pasikėsinimą nužudyti.

Kilus šurmuliui žiniasklaidoje, viena moteris kreipėsi į policija ir pareiškė įtarianti, kad jos velionė motina taip pat tapo slaugytojo žudiko auka.

Pareigūnai ekshumavo kelių pacientų palaikus ir penkiuose jų aptiko minėto preparato pėdsakų. Pasak pareigūnų, ši medžiaga buvo tų žmonių mirties priežastis arba viena iš priežasčių.

2015 metais N.Hoegelis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, bet jau tuo metu buvo aišku, kad jis nužudė dešimtis pacientų. Tyrėjai tuo metu pripažino, kad tikrasis aukų skaičius galbūt niekada neišaiškės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius