-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje per parą nustatyta daugiau kaip 2 tūkst. COVID atvejų

Vokietijoje per parą nustatyta daugiau kaip 2 000 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų – daugiausiai nuo balandžio pabaigos, šeštadienį pranešė tarnybos.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

Roberto Kocho užkrečiamųjų ligų institutas (RKI) nurodė per parą užregistravęs 2 034 naujus COVID-19 atvejus ir septynių pacientų mirtį. Bendras užsikrėtimų skaičius šalyje išaugo iki 232 082; iš viso 9 267 COVID-19 pacientai mirė.

Per parą registruojamų užsikrėtimo atvejų skaičiai pastarosiomis dienomis staigiai padidėjo. Tarnybų nuomone, tai tikriausiai lemia didelis iš užsienio, ypač iš didesnės epidemiologinės rizikos regionų, grįžtančių turistų skaičius.

Kiti ekspertai atkreipė dėmesį, kad smarkiai padidėjo testavimo apimtys.

Rugpjūtį Vokietija paskelbė, kad COVID-19 testavimas visiems bus nemokamas, o grįžusiems iš šalių, kuriose rizika užsikrėsti koronavirusu yra didelė, pasitikrinti yra privaloma.

„Šiuo metu stebimas užsikrėtimo atvejų augimas kelia nerimą“, – penktadienį sakė Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas Steffenas Seibertas.

„Turėtume sunerimti“, – pridūrė jis ir paragino visuomenę elgtis „atsakingai“, laikytis infekcijos prevencijos priemonių, tokių kaip socialinio atstumo laikymasis ir kaukių dėvėjimas.

Šią savaitę A.Merkel sakė, kad kol kas tikriausiai nebus švelninami jokie suvaržymai, įvesti dėl COVID-19 pandemijos. Ji pabrėžė, kad grįžtantiems iš užsienio privaloma laikytis dviejų savaičių izoliavimosi, nebent būtų gauti neigiami COVID-19 tyrimo rezultatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius