Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje policininkai nušovė vyrą, prisiartinusį prie jų su peiliu

Vakarų Vokietijos policija nušovė 37 metų vyrą, kaip įtariama, mėginusį užpulti peiliu pareigūnus, ir šiuo metu tiria, ar šį išpuolį galėjo paskatinti ekstremizmas, pirmadienį pranešė Vokietijos naujienų agentūra DPA.
Policija Heidelberge
Vokietijos policija/Asociatyvinė nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio vakarą vyras, kurio vardas neviešinamas, iš pradžių neatpažintu daiktu užpuolė policijos automobilį prie nuovados Gelzenkirchene, o paskui prisiartino prie pareigūnų, laikydamas kažką rankoje, pranešė policijos atstovas Christopheris Grauwinkelis.

Vyrui priartėjus prie pareigūnų, jie pamatė, kad šis turi peilį. Potencialiam užpuolikui nesustojus po kelių atitinkamų nurodymų, jį nušovė 27 metų policininkas, informavo DPA.

Pasak vietos žiniasklaidos, artėdamas prie pareigūnų vyras arabiškai šaukė „Allahu akbar“ (Dievas yra didis). DPA pranešė, kad šis asmuo buvo Turkijos pilietis ir kad kol kas nežinoma, ar jis taip pat turėjo Vokietijos pasą.

Policija pirmadienį paragino galimus liudininkus pasidalinti informacija apie incidentą. Netoliese esančio Eseno miesto prokuratūra pareiškė kol kas negalinti komentuoti įvykio.

Po praėjusią savaitę Irake įvykdyto Irano generolo Qasemo Soleimani nužudymo Vokietijos saugumo tarnybos peržiūrėjo vidaus ir tarptautinių grėsmių lygius.

Vidaus reikalų ministerija šeštadienį patvirtino žiniasklaidos pranešimą, jog 16-oje Vokietijos žemių policijai buvo pateiktos atnaujintos gairės, kad būtų galima imtis „tinkamų saugumo priemonių“ siekiant apsaugoti amerikiečių ir žydų įstaigas.

Ministerija nepateikė jokios informacijos apie Federalinės policijos tarnybos išplatintas gaires.

Penktadienį per ataką peiliu Paryžiaus priemiestyje vienas vyras žuvo ir dvi moterys buvo sužeistos. Prancūzijos prokurorai pažymėjo, kad incidentas tiriamas kaip susijęs su terorizmu, tyrėjams nustačius, kad policijos nušautas užpuolikas buvo radikalizuotas ir iš anksto suplanavo tą išpuolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius