Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Vokietijoje skelbiant rekordinius COVID-19 skaičius raginama griežtinti karantiną

Vokietijoje vis garsiau raginama griežtinti karantino priemones, pareigūnams pranešant apie rekordiškai augančius užsikrėtimo koronavirusine infekcija ir mirties nuo COVID-19 skaičius.
Vokietija nuo pirmadienio iš dalies užsidarė
Karantinas Vokietijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalies ligų kontrolės centras – Roberto Kocho institutas (RKI) – penktadienį pranešė, kad per pastarąsias 24 valandas šalyje buvo patvirtinti 29 875 nauji užsikrėtimo atvejai. Šis skaičius viršija ankstesnį paros rekordą – 23 679 atvejus – apie kurį paskelbta ketvirtadienį.

Mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius padidėjo 598 iki 20 970. Ankstesnis rekordinis paros mirties atvejų skaičius buvo 590; jis buvo užregistruotas trečiadienį.

Vokietijos žemės yra atsakingos už suvaržymų paskelbimą ir atšaukimą. Kanclerė Angela Merkel anksčiau šią savaitę paragino imtis veiksmų ir sakė, kad pasiekta „lemiama, galbūt lemiama kovos su pandemija fazė“.

Šiuo metu šalyje nedirba restoranai, barai, laisvalaikio leidimo ir sporto įstaigos, o viešbučiai yra uždaryti turistams. Tačiau toliau dirba mokyklos ir nebūtinų prekių parduotuvės.

A.Merkel ragino žemių vyriausybes svarstyti mokyklų uždarymą anksčiau prieš Kalėdas ir netrukus turėtų su regionų lyderiais aptarti galimas naujas priemones.

Kelios žemės jau paskelbė naujų suvaržymų. Badenas-Viurtembergas penktadienį pranešė, kad pratęs karantino priemones mažiausiai iki sausio 10 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius