Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje vyksiančio provokuojančio karnavalo dalyviai pasijuoks iš pasaulio lyderių

Vakarų Vokietijos Mainco mieste kitą savaitę vykstančiame tradiciniame karnavale žiūrovus stebins pasaulio lyderių figūros su milžiniškomis galvomis.
Ruošiamasi Mainco karnavalui
Ruošiamasi Mainco karnavalui / „Scanpix“/AP nuotr.

Tarp jų bus pergalingai triumfuojantis britų premjeras Borisas Johnsonas su nuožmiu žvilgsniu jį veriančia karaliene Elizabeth II, krūtinę apsinuoginęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, nuotolinio valdymo pulteliu kontroliuojantis tanku važiuojantį Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą ir arfa – kaip koks romėnų imperatorius Neronas – skambinantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Mainco karnavalų draugija šias spalvingas figūrų platformas pristatė pirmą kartą prieš kitą pirmadienį vyksiančią šventę.

Trys Reino pakrantėje esantys Vokietijos miestai – Maincas, Kelnas ir Diuseldortas – garsėja savo politiškai provokuojančiais karnavalo paradais. Per artėjančią Gavėnios pradžią žyminti karnavalą, vadinamą „penktuoju metų laiku“, miestelėnams paprastai būdavo leidžiama pasijuokti iš valdančiųjų.

„Scanpix“/AP nuotr./Ruošiamasi Mainco karnavalui
„Scanpix“/AP nuotr./Ruošiamasi Mainco karnavalui

Garsiojo karnavalo eisenų maršrutas nusidrieks daugybę kilometrų per miestų gatves. Jose dalyvaus ne tik platformos, bet ir dešimtys pučiamųjų orkestrų, šokėjai ir tonus saldainių susirinkusiems išbarstysiantys linksmintojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius