Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijos diplomatijos vadovas sako, kad R.T.Erdogano šalininkai grasino jo žmonai

Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis apkaltino Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano šalininkus grasinus jo sutuoktinei dėl besiplėtojančios diplomatinės krizės.
Sigmaras Gabrielis
Sigmaras Gabrielis / „Scanpix“/AP nuotr.

Televizijai NTV jis sakė, kad aštrus Turkijos vadovo tonas „veikiausiai paskatino kai kuriuos pamėginti pagrasinti mano žmonai ir ją persekioti“.

„Aišku, tai yra siaubingas padarinys“, – sakė jis, bet daugiau detalių neatskleidė.

Šeštadienį R.T.Erdoganas pareiškė, kad S.Gabrielis turėtų „žinoti savo ribas“. Vokietijos diplomatijos vadovas, savo ruožtu, taip pat nevengė kritikuoti Turkijos prezidento bei jo elgesio su oponentais ir kritikais.

„Jis nežino ribų! Kas jūs toks, kad kalbėtumėt su Turkijos prezidentu? Žinokit savo ribas. Jis bando mus pamokyti. Kiek ilgai esat politikoje? Kiek jums metų?“ – piktinosi Turkijos lyderis.

Šiuo metu šių dviejų NATO sąjungininkių santykiai yra itin prasti. Ypač smarkiai jie pašlijo po pernai Ankaroje žlugusio perversmo, po kurio R.T.Erdoganas ėmėsi griežto susidorojimo su įtariamais jo dalyviais.

Tarp tų valstybės išdavyste ir terorizmu kaltinamų Turkijoje įkalintų asmenų yra ir keli Vokietijos piliečiai arba dvigubą Turkijos ir Vokietijos pilietybę turintys žurnalistai, žmogaus teisių gynėjai ir kiti aktyvistai.

Turkijos prezidentas taip pat tvirtina, kad Vokietija slepia kurdų kovotojus, nepavykusio perversmo organizatorius ir teroristus.

Be kita ko, Turkijos lyderis praėjusią savaitę paragino Vokietijos turkus rugsėjo 24-osios visuotiniuose rinkimuose nebalsuoti už kanclerės Angelos Merkel Krikščionių demokratų partiją (CDU), jos koalicijos partnerius socialdemokratus (SPD) ar žaliuosius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas

„Pamokykit jas (minėtas tris partijas, – red.) per Vokietijos rinkimus. Jie vykdo kampaniją prieš Turkiją. Balsuokit už tuos, kas nėra nusiteikę prieš Turkiją“, – pareiškė R.T.Erdoganas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius