Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos euroskeptikų partiją paliko jos įkūrėjas

Vokietijos euroskeptiškos partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) vienas įkūrėjų ir buvęs lyderis Berndas Lucke trečiadienį paskelbė, jog traukiasi iš šios politinės jėgos, pažerdamas kritikos dėl partijoje stiprėjančių „islamofobiškų ir ksenofobiškų“ nuotaikų.
Berndas Lucke
Berndas Lucke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos Strasbūro mieste paskelbtame pareiškime B.Lucke nurodė, jog penktadienį pasitrauks iš AfD kartu su daugeliu kitų šios jaunos partijos narių, įskaitant kelis oficialias pareigas einančius asmenis.

Apie šį sprendimą B.Lucke paskelbė nepraėjus nė savaitei po to, kai šeštadienį partijos suvažiavime neteko lyderio posto.

Apie šį sprendimą B.Lucke paskelbė nepraėjus nė savaitei po to, kai šeštadienį partijos suvažiavime neteko lyderio posto.

Naująja AfD pirmininke buvo išrinkta Frauke Petry iš partijos dešiniojo sparno, o jos pergalė rodo, kad ši politinė jėga, užgimusi kaip euro priešininkų judėjimas, pasirengusi nukreipti savo dėmesį į imigraciją.

B.Lucke savo pareiškime pažymėjo, kad nebemato galimybių propaguoti savo politinius tikslus būnant AfD ir nenori būti „viduriniosios klasės politinių pažiūrų, kurias aš griežtai atmetu, nominaliu veidu“.

„Ypač islamofobiškų ir ksenofobiškų pažiūrų“, - pabrėžė B.Lucke, nurodęs, kad tokios nuostatos ir atvirai, ir slapta plinta partijoje.

Pasak buvusio AfD lyderio, jis per vėlai suvokė, „kaip aktyviai veikia tie partijos nariai, kurie nori paversti AfD protestų ir įtūžusių piliečių partija“.

2013 metais įkurtoje AfD daug mėnesių virė įnirtinga kova dėl valdžios tarp 52 metų B.Lucke, neoliberalaus partijos lyderio bei įkūrėjo, ir 40-metės F.Petry, vadovaujančios konservatyviajam partijos sparnui.

F.Petry, partijos suvažiavime užsitikrinusi aiškią balsų daugumą, pasisako už derybas su aniislamišku, antiimigraciniu judėjimu „Europiečiai patriotai prieš Vakarų islamizaciją“ (PEGIDA), kuris buvo įkurtas praėjusių metų pabaigoje rytinėje Saksonijos žemėje.

Šeštadienį partijos delegatams ji sakė, jog nori spręsti visus piliečiams rūpimus klausimus „be tabu“, įskaitant imigraciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius