Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė: „Santuoka yra vyro ir moters gyvenimas kartu“

Vokietijos krikščionių demokratų partijos lyderė, kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad homoseksualių asmenų santuokos jai neatrodo deramas dalykas. Tiesa, ji pridūrė, kad neturi nieko prieš tos pačios lyties civilinę partnerystę, skelbia „The Independent“.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Scanpix“ nuotr.

„Aš priešinausi bet kokios formos diskriminacijai. Nuėjome ilgą kelią. Prieš ketvirtį amžiaus žmonės net bijojo viešai pasisakyti, kad yra gėjai ar lesbietės“, – teigė krikščioniškų pažiūrų neslepianti kanclerė.

„Smagu, kad tie laikai baigėsi ir turime partnerystės institutą. Žmonės gali sudaryti civilinės partnerystės sutartį“, – sakė A.Merkel. „Man, asmeniškai, santuoka yra vyro ir moters sąjunga, jų gyvenimas kartu. Tai mano supratimas, bet aš palaikau civilinę partnerystę“, – pridūrė ji.

„Nenoriu diskriminacijos ir palaikau lygybę, bet kažkuriame etape turime apibrėžti skirtumus“, – sakė Vokietijos kanclerė.

Žurnalistui Florianui Mundtui pasiteiravus, ar tai visgi reiškia, kad skirtumai tarp porų egzistuoja, A.Merkel atsakė: „Jokios diskriminacijos. Santuoka yra vyro ir moters gyvenimas kartu.“

Šis pasisakymas jau sulaukė LGBT bendruomenės reakcijos. „Ar kas nors gali iš tiesų pasisakyti prieš diskriminaciją, jei mano, kad dalis žmonių yra neverti santuokos?“ – retoriškai klausė LGBT atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius