Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Vokietijos lyderė Angela Merkel teisina griežtą liniją Graikijos atžvilgiu ir sveikina norą reformuotis

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį teisino savo vyriausybės griežtą poziciją derybose su Graikija dėl naujo finansinės pagalbos paketo, sakydama, jog tai skatino Atėnus imtis būtinų reformų.
Aleksis Cipras ir Angela Merkel
Aleksis Cipras ir Angela Merkel / „Scanpix“/AP nuotr.

A.Merkel sakė visuomeninei televizijai ZDF, kad priemonių paketas, kurį praeitą savaitę patvirtino Graikijos parlamentas ir euro zonos finansų ministrai mainais į trečią finansinio gelbėjimo programą, padės Graikijai „atsistoti ant kojų“.

„Jokios naudos iš to, jeigu būsime malonūs vieni kitiems ir po trejų ar ketverių metų viskas bus dar blogiau negu šiandien“, – pabrėžė ji.

A.Merkel pažymėjo, kad Graikijos kairiosios vyriausybės požiūris pasikeitė „dėl daugelio šalių, tačiau taip pat dėl (Vokietijos finansų ministro) Wolfgango Schaeuble ir Vokietijos vyriausybės griežtos pozicijos“.

Vokietija, kuri yra didžiausia Europos ekonomika ir labiausiai prisideda prie pagalbos Graikijai, atliks esminį vaidmenį euro zonos ministrų patvirtintoje programoje, kurios vertė – iki 86 mlrd. eurų.

Atėnai dabar „supranta, kad šalis gali atsistoti ant kojų tik tuomet, jeigu iš tiesų reformuosis“, aiškino kanclerė.

Pasak jos, euro zonos partneriai dabar stebės, „ar bus toliau dirbama tokiu pačiu intensyvumu“, aiškindama, kad Graikijai reikės imtis tolesnių priemonių, „jeigu norime pamatyti šviesą tunelio gale“.

Vokietija, kuri yra didžiausia Europos ekonomika ir labiausiai prisideda prie pagalbos Graikijai, atliks esminį vaidmenį euro zonos ministrų patvirtintoje programoje, kurios vertė – iki 86 mlrd. eurų.

Berlynas labiausiai palaikė poziciją, kad Atėnus reikia spausti vykdyti rinkai palankas reformas mainais į finansinę pagalbą.

Bundestago, Vokietijos žemųjų parlamento rūmų, deputatai bus atšaukti iš vasaros atostogų trečiadienį, kad galėtų balsuoti dėl pagalbos paketo Graikijai.

Analitikai sako, kad tam planui bus beveik neabejotinai pareikštas palaikymas, nes A.Merkel valdančioji konservatorių ir socialdemokratų koalicija kontroliuoja 504 iš 631 vietų Bundestage.

Jie pažymi, kad didžiausias neaiškumas – kiek A.Merkel konservatyviojo bloko deputatų prisidės prie maišto prieš šį pasiūlymą.

A.Merkel atsisakė „spekuliuoti“, kiek konservatyvių pažiūrų deputatų gali sukilti ir balsuoti prieš pagalbos programą, bet sakė prieš balsavimą pasistengsianti įtikinti parlamento narius palaikyti vyriausybės poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius