-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos policija suėmė kelis įtariamus „Islamo valstybės“ rėmėjus

Vokietijos policija suėmė kelis vyrus, įtariamus pagalba kovotojų grupuotėms, įskaitant džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), taip pat atliko daug kratų per didelio masto operaciją prieš numanomus radikalių pažiūrų veikėjus, trečiadienį pranešė federaliniai prokurorai.
Islamistų rėmėjas
Islamistų rėmėjas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši operacija, kurioje dalyvavo apie 240 policijos pareigūnų, buvo nukreipta prieš vieną tinklą, kaip įtariama, remiantį islamistus Sirijoje.

58 metų Pakistano pilietis Mirza Tamooras B. buvo suimtas įtariant, kad jis padėjo dviem kovotojams slapta išvykti iš Vokietijos į Siriją, o 31 metų vokietis Kaisas B.O. buvo areštuotas dėl įtariamo trijų kitų potencialių džihadistų užverbavimo ir jų kelionės į Siriją organizavimo, nurodė prokurorai.

Vokietija ir kitos Vakarų Europos šalys stengiasi užkirsti kelią jaunų musulmonų radikalėjimui ir jų išvykimui į Siriją arba Iraką, kur tie jaunuoliai prisideda prie džihadistų pajėgų.

Manoma, kad abu šie asmenys pasiuntė daugiau negu 3000 eurų (10,4 tūkst. litų) „Islamo valstybei“ ir kitoms ekstremistų grupuotėms.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, keli kiti vyrai buvo suimti dėl lengvesnių kalinimų – be kita ko, dėl bažnyčių ir mokyklų plėšimo siekiant surinkti lėšų islamistams.

Vokietija ir kitos Vakarų Europos šalys stengiasi užkirsti kelią jaunų musulmonų radikalėjimui ir jų išvykimui į Siriją arba Iraką, kur tie jaunuoliai prisideda prie džihadistų pajėgų. Pareigūnai taip pat baiminasi, kad dalis tokių kovotojų galį grįžti į savo šalis ir planuoti jose išpuolius.

Vokietijos žvalgybos duomenys rodo, kad iš šalies į Siriją išvyko bent 450 žmonių, o apie 150 iš jų vėliau grįžo. Dėl daugelio tų asmenų veiklos pradėti baudžiamieji tyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius