Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos policija surengė reidus prieš klimato aktyvistus

Vokietijos tyrėjai antradienį atliko kratas kelių klimato aktyvistų, priklausančių grupei „The Last Generation“, namuose ir apkaltino juos remiant „nusikalstamą susivienijimą“.
Klimato aktyvistų protestas
Klimato aktyvistų protestas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Kratos surengtos 11 adresų visoje šalyje, naujienų agentūrai AFP sakė Brandenburgo žemės Noirupino apygardos prokuroras.

Tyrimas susijęs su balandžio mėnesį vykusiu protestu, kai iš dalies buvo nutrauktas tiekimas į naftotiekius. Šie veiksmai turėjo įtakos tokiems objektams kaip PCK naftos perdirbimo gamykla Šveto mieste.

Klimato aktyvistų grupės atstovė spaudai Carla Hinrichs socialiniame tinkle „Twitter“ patvirtino, kad reidai vyko, o antradienį jos bute buvo atlikta krata.

Ji pridūrė, kad yra „baisu, kai policija naršo po tavo spintą“.

Tačiau ji taip pat pridūrė: „Ar manote, kad dabar mes sustosime?“

Per reidus, kurie vyko apie 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku, buvo konfiskuoti tokie elektroniniai prietaisai kaip nešiojamieji kompiuteriai ir mobilieji telefonai, taip pat plakatai, pranešė grupė.

Pastarosiomis savaitėmis šios grupės aktyvistai blokavo greitkelius, didžiųjų miestų kelius ir oro uostus, taip pat muziejuose prisiklijuodavo rankas prie garsių paveikslų, ragindami imtis skubių veiksmų, siekiant išvengti klimato katastrofos.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas juos sukritikavo, lapkričio mėnesį pasakydamas, kad tokie veiksmai, kaip protestas, dėl kurio buvo kuriam laikui sustabdytas eismas Berlyno Brandenburgo oro uoste, yra „ne tik nesuprantami, bet ir labai pavojingi“.

Jis pridūrė, kad „nesupranta, kaip klimatui gali padėti meno kūrinių gadinimas. Susiję asmenys turėtų pagalvoti apie kitokią veiklą nei ta, kuriai Vokietijoje beveik niekas nepritaria“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius