Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos politikai nori pasiūlyti jauniems britams antrą pilietybę

Naująja iniciatyva taikomasi į jaunus Jungtinės Karalystės gyventojus, daugelis kurių per birželio 23-osios referendumą balsavo už šalies pasilikimą ES. Vokietijos vicekancleris Sigmaras Gabrielis teigia, kad Berlynas negali užtenkti durų jauniems britams, kurie nori turėti Bendrijai priklausančios šalies pasą, rašo „The Guardian“.
Berlyne gyvenantys britai protestavo prieš „Brexit“
Berlyne gyvenantys britai protestavo prieš „Brexit“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Socialdemokratas S.Gabrielis jau pareiškė, kad klausimą dėl dvigubos pilietybės, kuri Vokietijoje draudžiama ne ES šalių piliečiams, iškels prieš visuotinius rinkimus kitais metais.

„Pasiūlykime antrąjį pasą jauniems britams, gyvenantiems Vokietijoje, Italijoje ar Prancūzijoje. Taip jie galės išlikti ES piliečiais, – teigė S.Gabrielis. – Geras ženklas tai, kad Didžiosios Britanijos jaunimas protingesnis nei jų keistasis politinis elitas.

Todėl negalime pakelti tilto. Turime pagalvoti, ką galime pasiūlyti jaunajai britų kartai“.

Opozicijoje dirbanti Žaliųjų partija irgi paragino Berlyną leisti Vokietijoje gyvenantiems britams gauti vokišką pasą.

O Vokietijos Heseno žemės, kurioje įsikūrusi šalies finansų sostinė Frankfurtas, vadovas Volkeris Bouffieras neseniai pareiškė, kad „gana daug britų“ šiuo metu prašo Vokietijos pilieybės.

Vokiečiai taip britus vilioja kaip tik tokiu metu, kai Theresa May, pagrindinė kandidatė tapti naująja Jungtinės Karalystės konservatorių partijos lydere, o kartu – ir premjere, dar kartą įspėjo, kad derybose su ES bus kalbamasi apie ES piliečių Britanijoje tolesnį statusą.

„Noriu būti tikra, kad galėsime suteikti garantijų ne tik ES šalių piliečiams Jungtinėje Karalystėje, bet ir britams, kurie gyvena kitose ES šalyse“, – pasvarstė Jungtinės Karalystės teisingumo sekretorė.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Theresa May
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Theresa May

Bendrovės „British Influence“ užsakymu apklausa praėjusią savaitę parodė, kad daugelis britų nepritartų kitų ES šalių piliečių išvarymui iš Jungtinės Karalystės. 84 proc. apklaustųjų teigė norintys, kad tokiems migrantams būtų leista pasilikti.

Tiesa, šalies politikai siekia, kad tokias pat garantijas dėl britų Europoje suteiktų ir Briuselis, ir tik tada oficialiai nuramins darbuotojus iš Bendrijos šalių Jungtinėje Karalystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius