Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle: Vokietija susirūpinusi dėl seksualinių mažumų diskriminacijos Rusijoje

Vokietija yra susirūpinusi dėl seksualinių mažumų diskriminacijos Rusijoje, kurioje priimtas naujas įstatymas, ribojantis galimybę įsivaikinti vaikus gėjų santuokas leidžiančių šalių piliečiams, penktadienį pareiškė Lietuvoje viešintis Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle.
Guidas Westerwelle
Guidas Westerwelle / AFP/„Scanpix“ nuotr.

"Negaliu nuslėpti, kad esu susirūpinęs šiais įvykiais Rusijoje ir vidinėmis diskusijomis apie seksualinių mažumų diskriminaciją Rusijoje", - sakė ministras, kuris neslepia esantis gėjus.

"Manau, kad tolerancija yra svarbus klausimas visiems, kurie nori laikytis Europos Tarybos principų. Tai vertybių bendruomenė, dėl kurios susitarėme mes visi, įskaitant Rusiją. Todėl manau, kad bet kokia seksualinių mažumų diskriminacija, pavyzdžiui gėjų ar lesbiečių, yra nepriimtina", - kalbėjo Vokietijos ministras.

Taip G.Westerwelle kalbėjo paklaustas apie Rusijos parlamento penktadienį priimtą įstatymą, kuris riboja galimybes įsivaikinti vaikus iš Rusijos gyventojams tų valstybių, kuriose leidžiamas homoseksualų santuokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius