Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos vyriausybė nesikiša į Katalonijos lyderio Carleso Puigdemont'o bylą

Vokietijos vyriausybė nekomentuoja teismo sprendimo paleisti buvusį Katalonijos lyderį Carlesą Puigdemont'ą už užstatą ir pabrėžia, kad ši byla yra teismų rankose.
Carlesas Puigdemont'as
Carlesas Puigdemont'as / „Scanpix“/AP nuotr.

Vokietijos vyriausybės atstovė Ulrike Demmer penktadienį sakė, kad kokio nors vyriausybės įsikišimo klausimo „nekyla“. Ji pabrėžė, kad „šis procesas yra teismų sistemos rankose“.

U.Demmer pakartojo Vokietijos vyriausybės poziciją, kad konfliktas dėl Katalonijos ateities „turi būti išspręstas pagal Ispanijos teisinę ir konstitucinę tvarką“, taip paremdama Ispanijos vyriausybės poziciją.

VIDEO: 15min paaiškina: kodėl daug katalonų nori nepriklausomybės?

Suduodamas skaudų smūgį Madridui, Šlėzvigo-Holšteino žemės teismas ketvirtadienį nusprendė, kad C. Puigdemont'o išdavimas Ispanijai pagal kaltinimą maištu būtų neteisėtas. Vis dėlto teismas nurodė, kad C.Puigdemont'as galėtų būti išduotas Madridui dėl taip pat jam pateikto kaltinimo valstybės lėšų švaistymu, tačiau ispanų teisėjai artimiausiu metu turi „paaiškinti detales“.

Kol bus priimtas sprendimas dėl jo ekstradicijos, teismas jį paleido už užstatą. C.Puigdemont'ui sumokėjus 75 tūkst. eurų, Vokietijos prokurorai iš karto nurodė jį paleisti.

Švėzvigo prokuratūra penktadienį sakė, kad C.Puigdemont'as taip pat nurodė pareigūnams adresą Vokietijoje, kuriuo gyvens iki sprendimo jo ekstradicijos byloje.

55 metų buvęs Katalonijos lyderis kovo 25 dieną buvo sulaikytas vokiečių policijos, kai iš Suomijos per Daniją vyko atgal į Belgiją, kur buvo pasitraukęs po nesėkmingo mėginimo spalį paskelbti Katalonijos nepriklausomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius