Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos žalieji praneša apie kibernetinę ataką prieš jų IT sistemą

Vokietijos valdančiajai koalicijai priklausanti Žaliųjų partija teigia, kad praėjusį mėnesį jos IT sistema nukentėjo nuo kibernetinės atakos, kuri paveikė užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock ir ekonomikos ministro Roberto Habecko elektroninio pašto dėžutes.
Kompiuteris
Kompiuteris / 123RF.com nuotr.

Partija patvirtino Vokietijos savaitraščio „Der Spiegel“ šeštadienį paskelbtą pranešimą. Vis dėlto žalieji paaiškino, kad šie du ministrai nuo sausio mėnesio aktyviai nesinaudojo savo partijos sistemos elektroninio pašto paskyromis.

Iš viso 14 paskyrų, įskaitant partijos lyderių Ricardos Lang ir Omido Nouripouro paskyras, buvo pažeistos taip, kad kai kurie elektroniniai laiškai buvo persiųsti ne partijos adresais, teigė žalieji.

„Der Spiegel“ pranešė, kad elektroniniai pėdsakai rodo, jog už kibernetinę ataką gali būti atsakinga Rusija, tačiau partija atsisakė tai patvirtinti, nes Vokietijos valdžios institucijos atlieka tyrimą.

A.Baerbock jau seniai laikosi priešiškos pozicijos Rusijos atžvilgiu dėl tenykštės žmogaus teisių padėties ir karo prieš Ukrainą. Gruodį pradėjęs eiti pareigas, R.Habeckas vadovauja Vokietijos pastangoms atsisakyti priklausomybės nuo Rusijos energijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius