-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Volodymyras Zelenskis EP nariams: įrodykite, kad esate europiečiai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį kreipėsi į Europos Parlamentą. Jis džiaugiasi, kad Ukrainai pavyko suvienyti Europą, tačiau to kaina, anot jo, yra milžiniška. Europos Parlamentą jis paragino Europos Sąjungą „įrodyti“, kad ji yra solidari su Ukraina, besipriešinančia Rusijos invazijai.
Zelenskis
Volodymyras Zelenskis

„Manau, kad už vertybes, laisvę, galimybę būti lygiais su jumis šiandien mes atiduodame savo geriausius žmones. Dažnai kartojame, kad nugalėsime. Džiaugiuosi, kad šiandien jūs apie tai ne tik kalbate, bet ir matote tai. Mes tikrai visus nugalėsime“, – kalbėjo V.Zelenskis.

Jis teigė, kad Ukrainoje yra išsireiškimas „ukrainiečių Europos kelio pasirinkimas“. Tačiau šiandien jis labai norėtų, kad Europa pasirinktų Ukrainą.

V.Zelenskis sakė, kad kreiptis į EP narius turi vos kelias minutes dėl nuolat atsinaujinančių apšaudymų, bombardavimų.

„Šis rytas buvo tragiškas visiems mums. Dvi sparnuotosios raketos buvo paleistos į Charkivą. Tai miestas šalia Rusijos, ten visuomet buvo daug rusakalbių ir geri tarpusavio santykiai. Tai miestas, kuriame visada buvo daugiausia universitetų, daug jaunimo, kuris visada rinkdavosi didžiausioje aikštėje mūsų šalyje – Laisvės aikštėje. Įsivaizduokite, iš ryto dvi sparnuotosios raketos pataikė į Laisvės aikštę. Dešimtys aukų. Štai tokia laisvės kaina“, – sakė V.Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Kokiuose kariniuose fabrikuose dirba mūsų vaikai? Ant kokių raketų sėdi? Gal jie važinėja tankuose? Tu nužudei 16 vaikų.

„Mes norime, kad mūsų vaikai gyventų. Manau, tai normalus noras. Tačiau vakar 16 mūsų vaikų žuvo. Prezidentas Putinas ir vėl pasakys, kad vykdo kažkokią operaciją ir apšaudo karinę infrastruktūrą.

Kokiuose kariniuose fabrikuose dirba mūsų vaikai? Ant kokių raketų sėdi? Gal jie važinėja tankuose? Tu nužudei 16 vaikų“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

VIDEO: Volodymyro Zelenskio kalba Europos Parlamente

Jis dar kartą priminė EP nariams, kad šiuo metu ukrainiečiai kovoja tiek už išgyvenimą, tiek už galimybę būti lygiaverčiais europiečiais.

„Su mumis Europa bus tikrai stipresnė. Be jūsų Ukraina liks vieniša. Įrodykite, kad jūs su mumis. Įrodykite, kad esate europiečiai“, – teigė V.Zelenskis, kurio žodžiai buvo palydėti garsiais plojimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius