-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Volodymyras Zelenskis: „Atlaikyti šią žiemą reiškia atlaikyti viską“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino ukrainiečius susivienyti ir padėti vieni kitiems, kad atlaikytų žiemą. Vakaro vaizdo kreipimesi prezidentas sakė, kad Ukrainai žiema bus sunki, tačiau ją reikia suvokti ne kaip išbandymą, o kaip laiką, kuris priartina ukrainiečius prie pergalės.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Priešas labai tikisi panaudoti žiemą prieš mus: žiemos šaltį ir sunkumus paversti savo siaubo dalimi. Turime padaryti viską, kad ištvertume šią žiemą, kad ir kokia sunki ji būtų. Ištverti ir mes ištversime. Atlaikyti šią žiemą reiškia atlaikyti viską“, – pabrėžė jis.

V.Zelenskis pažymėjo, kad Rusija „vis dar turi raketų ir artilerijos pranašumą“.

„Taip, bet mes turime tai, ko okupantas neturi ir neturės. Mes giname savo namus, ir tai suteikia mums didžiausią motyvaciją. Mes kovojame už laisvę, o tai visada suteikia jėgų. Mes giname tiesą ir tai vienija visą pasaulį aplink Ukrainą“, – sakė prezidentas.

Jis pridūrė, kad ukrainiečiai mato laimingus žmones iš okupantų išvaduotuose miestuose, kai jie sveikina Ukrainos nacionalinę vėliavą.

„Visur grįžta Ukraina. Žmonės grįžta, Ukrainos ginkluotosios pajėgos, mes visi. Tai reiškia, kad visur, kur yra okupacija, jie mūsų laukia. Jie laukia ir tiki, kad Ukraina sugrįš. Jie laukia ir puikiai žino, kad jei Rusija įsiveržtų, tai ne visam laikui“, – sakė V.Zelenskis.

Taigi, pabrėžė jis, norėdami išgyventi šią žiemą, „turime dar labiau nei bet kada padėti vieni kitiems ir dar labiau rūpintis vieni kitais“.

Turime tai, ko okupantas neturi ir neturės. Mes giname savo namus, ir tai suteikia mums didžiausią motyvaciją.

„Ir neklauskite, ar ir kaip jums reikia pagalbos. Tiesiog padėkite, kai pamatysite, kad galite tai padaryti“, – pridūrė prezidentas.

Jis sakė, kad norėdami išgyventi žiemą ukrainiečiai turi būti dar atsparesni ir dar labiau vieningi nei bet kada anksčiau.

„Neturi būti jokių vidinių konfliktų ir nesutarimų, galinčių mus visus susilpninti. Net jei kas nors mano, kad tai kaip nors sustiprins juos asmeniškai. Mums reikia daugiau sąveikos nei bet kada anksčiau. Visa Ukraina turi tapti vienu dideliu nesunaikinamu tašku ir dirbti kiekvieną dieną, kiekvieną naktį. Valstybė, verslas, žmonės – visi mes, ukrainiečiai, visi kartu“, – sakė V.Zelenskis.

Valstybės vadovas taip pat pažymėjo, kad šį rudenį daug nuveikta siekiant sustiprinti valstybės pozicijas ir okupantui patirti nuostolių.

„Turime padaryti viską, kad po šios žiemos galėtume pasakyti tą patį. Ukrainiečiai dirbo visą parą, kad atkurtų normalų gyvenimą po Rusijos smūgių. Ir kad ir koks didelis būtų okupantų teroras, mūsų noras atkurti viską, kas yra mūsų namuose, visada buvo dar didesnis. Taip turėtų būti ir ateityje“, – sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius