-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos penkias dienas dirbęs Peru prezidentas M.Merino atsistatydino

Peru prezidentas Manuelis Merino sekmadienį atsistatydino, dirbęs šiame poste vos penketą dienų, o šis jo žingsnis sostinėje Limoje išprovokavo gyventojų džiaugsmo bangą po masinių protestų prieš naująjį lyderį, atėjusį į valdžią apkaltos būdu atstatydinus jo populiarų pirmtaką.
Temos: 1 Peru

„Noriu, kad visa šalis žinotų, kad atsistatydinu“, – kreipdamasis per televiziją pareiškė M.Merino.

Šeštadienį per policijos ir demonstrantų susirėmimus žuvo mažiausiai du žmonės.

59 metų M.Merino atsistatydino tuojau po Kongreso nepaprastojo posėdžio, per kurį prezidentas buvo paragintas iki 18 val. vietos (pirmadienio 1 val. Lietuvos) laiku pasitraukti iš pareigų. Priešingu atveju jam galėjo būti pritaikytos sankcijos.

Tikėtina, kad Kongresas paskirs naują prezidentą – jau trečią šioje Pietų Amerikos šalyje per pastarąją savaitę – per naują posėdį, pasidėsiantį 18 valandą.

Kelias ankstesnes dienas tūkstančiai žmonių protestavo gatvėse prieš M.Merino paskyrimą, kai buvo nuverstas jo pirmtakas Martinas Vizcarra. Pastarajam buvo pirmadienį buvo paskelbta apkalta dėl korupcijos.

VIDEO: Aukų pareikalavusius protestus keičia džiaugsmo šūksniai – atsistatydino 5 d. dirbęs Peru prezidentas

Kongreso ultimatumas M.Merino buvo paskelbtas, kai Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, jog du protestuotojai žuvo šeštadienį per dideles ir taikias eitynes Limoje, policijai pradėjus vaikyti žmones neletaliniais šaudmenimis ir ašarinėmis dujomis.

M.Merino nurodė, kad siekiant išvengti „valdžios vakuumo“, jo ketvirtadienį prisaikdinti 18 ministrų laikinai liks dirbti.

Jo sprendimą trauktis iš posto džiugiai sutiko demonstrantai Limoje, išėję į sostinės gatves pūsdami trimitus ir barškindami puodais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius