Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Washington Post“: rusai itin brangiomis „Kalibr“ raketomis naikino medinius HIMARS maketus

Rusija, ne kartą paskelbusi apie JAV daugkartinių raketų sistemų HIMARS sunaikinimą, iš tiesų surengė keletą raketų smūgių prieš HIMARS medinius maketus, pranešė laikraštis „Washington Post“ , remdamasis aukštais JAV ir Ukrainos pareigūnais.
Ukrainos kariuomenė Zaporižios srityje jau naudoja JAV raketines sistemas „Himars“
Ukrainos kariuomenė Zaporižios srityje jau naudoja JAV raketines sistemas „Himars“ / Ukrainos kariuomenės nuotr.

Pasak leidinio, mediniai maketai buvo pagaminti taip gerai, kad juos užfiksavę Rusijos bepiločiai orlaiviai juos palaikydavo tikromis HIMARS sistemomis ir perduodavo jų koordinates raketų nešėjams Juodojoje jūroje.

Rusija smūgiams suduoti panaudojo mažiausiai 10 brangių ilgojo nuotolio sparnuotųjų raketų „Kalibr“, teigė leidinys, remdamasis Ukrainos pareigūnu.

„Scanpix“/AP nuotr./Sparnuotoji raketa „Kalibr“
„Scanpix“/AP nuotr./Sparnuotoji raketa „Kalibr“

Po tokios sėkmės Ukrainos kariuomenė nusprendė išplėsti HIMARS raketų sistemų medinių maketų gamybą.

Būtent su tuo galima sieti Rusijos gynybos ministerijos pareiškimus apie didelio skaičiaus HIMARS vienetų sunaikinimą. Rusija teigė sunaikinusi dar daugiau įrenginių, nei buvo pristatyta Ukrainai, pažymėjo amerikiečių diplomatas pokalbyje su „Washington Post“.

Leidinys, remdamasis kariniais analitikais, rašo, kad apgaulės priemonių naudojimas padės Ukrainai sumažinti Rusijos didelio tikslumo raketų atsargas. Be to, HIMARS muliažai netoli fronto linijos gali priversti Rusiją perkelti šaudmenų atsargas ir vadavietes giliau į užnugarį – už galimo JAV įrenginių veikimo zonos ribų.

„Ši reorganizacija sumažins rusų galimybes vykdyti masinį artilerijos apšaudymą – taktiką, kuria jie rėmėsi siekdami įsitvirtinti Rytų Ukrainoje“, – komentuoja George'as Barroschas iš JAV Karo studijų instituto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius