Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wikileaks“: milijonas svarų Eltonui Johnui už vieną pasirodymą Kazachstano prezidento žento gimtadienyje

Tinklalapio „WikiLeaks“ paviešintuose dokumentuose galima aptikti ir gana pikantiškų detalių apie pasaulio galingųjų silpnybes ar pomėgius. Štai 2008-ųjų balandžio 17-ąją iš JAV ambasados Astanoje (Kazachstanas) į Vašingtoną išsiųstame pranešime rašoma apie prezidento Nursultano Nazarbajevo meilę žirgams, kai kurių šalies pareigūnų pomėgį prisigerti iki žemės graibymo, apžvelgiami kazachų elito turtai.
Eltonas Johnas
Eltonas Johnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tame pačiame pranešime rašoma ir apie 2007 metais vykusį Kazachstano prezidento žento Timuro Kulibajevo 41-ojo gimtadienio šventę. Kaip rašoma JAV diplomatų pranešime, švenčiama buvo su dideliu užmoju – vyko net uždaras Rusijos didžiausių popžvaigždžių koncertas.

„Tačiau didžiausia žvaigždė buvo Eltonas Johnas, kuriam, kaip kalbama, už tą vieną pasirodymą  sumokėta milijonas svarų“, – rašoma grifu „konfidencialu“ pažymėtame ambasados pranešime.

Čia pat pabrėžiama, kad Didžiosios Britanijos ambasadorius yra pasakojęs šiek tiek kitokią istoriją. Esą E.Johno koncertą organizavo ir už jį sumokėjo nežinomas, tačiau turtingas jubiliato draugas.

Ambasados pranešime taip pat rašoma, kad diplomatai girdėjo kelias istorijas apie 2007 metais vykusį T.Kulibajevo žmonos Dinaros Nazarbajevos pobūvį, kuriame koncertavo Nelly Furtado. Tačiau šio pasirodymo kaina neįvardijama.

Visą JAV diplomatų 2008 metų balandžio 17 dieną rašytą raportą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius