-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Xi Jinpingas susitikęs su R.T.Erdoganu ragino didinti „politinį pasitikėjimą“ su Turkija

Penktadienį Kinijos prezidentas Xi Jinpingas susitiko su Turkijos vadovu Recepu Tayyipu Erdoganu ir per regioninio saugumo susitikimą Vidurio Azijoje paragino „įtvirtinti politinį tarpusavio pasitikėjimą“.
R.T.
R.T.Erdoganas ir Xi Jinpingas

Xi Jinpingas ir R.T.Erdoganas susitiko Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) aukščiausiojo lygio susitikimo Samarkande, Uzbekistane, kuluaruose.

Turkija yra 2001 metais įkurtos ŠBO, kurią sudaro Kinija, Rusija, Indija, Pakistanas, Kazachstanas, Uzbekistanas, Kirgizija ir Tadžikistanas, dialogo partnerė.

„Abi šalys turėtų įtvirtinti politinį tarpusavio pasitikėjimą, gerbti esminius viena kitos interesus ir stiprinti Kinijos ir Turkijos strateginio bendradarbiavimo santykių politinį pagrindą“, – sakė Xi Jinpingas, kurį cituoja Kinijos valstybinis transliuotojas CCTV.

„Turėtume sutelkti dėmesį į vystomąjį bendradarbiavimą (ir) visapusiškai išnaudoti įvairias bendradarbiavimo priemones ir abiejų šalių stipriąsias puses“, – teigė Kinijos vadovas.

Xi Jinpingas taip pat ragino aktyviau bendradarbiauti įgyvendinant jo pasaulinės prekybos iniciatyvą „Viena juosta, vienas kelias“ („Belt and Road“) ir sakė, kad abi šalys turėtų „prisidėti prie tarptautinių pramonės ir tiekimo grandinių, maisto ir energijos saugumo užtikrinimo“, praneša valstybinė televizija.

Pekino ryšius su Ankara temdo tarptautinė kritika dėl įtariamų Kinijos žmogaus teisių pažeidimų prieš uigūrus – tiurkiškai kalbančią musulmonų mažumą šiaurės vakarų Sindziango regione.

Susitikimo ataskaitoje Sindziangas ar uigūrai neminimi.

Regioninio saugumo aukščiausiojo lygio susitikimo kuluaruose Xi Jinpingas, išvykęs pirmosios užsienio kelionės nuo COVID-19 pandemijos pradžios, taip pat susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir Irano prezidentu Ebrahimu Raisi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius