Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės drebėjimo Taivane aukų skaičius išaugo iki 14

Taivaną sudrebinusio 6,4 balo žemės drebėjimo aukų skaičius šeštadienį išaugo iki 14, kinų turistų šeimos ieškojusiems gelbėtojams iš dalies sugriuvusiame pastate aptikus du kūnus. Dešimtys gelbėtojų „šukavo“ dvylikos aukštų daugiabučio „Yun Tsui“ griuvėsius po to, kai pastatas po žemės drebėjimo pasviro maždaug 50 laipsnių kampu, kas gerokai apsunkino gelbėjimo darbus, nes nerimauta, jog pastatas gali visiškai sugriūti.
Žemės drebėjimas Taivane
Žemės drebėjimas Taivane / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Du minėti žuvusieji ir dar trys dingę asmenys, kaip manoma, yra vienos šeimos iš Pekino nariai, kurie atvyko į Taivaną pirmadienį, pranešė tarnybos. Šeima buvo apsistojusi kambaryje antrame aukšte „Yun Tsui“ pastate Hualiano mieste, kur veikė nedidelis viešbutis, iš dalies sugriuvęs per žemės drebėjimą.

„Kasamės iš ketvirtojo aukšto žemyn, ir nors pastatas yra pakrypęs 45 laipsnių kampu, dedame visas gelbėjimo pastangas“, – išplatintame pranešime sakė Hualiano miesto priešgaisrinės apsaugos departamentas.

Pirmasis ištrauktas kūnas buvo dvylikamečio berniuko, o antras – suaugusio vyro. Tai reiškia, kad 11 iš 14 žemės drebėjimo aukų žuvo „Yun Tsui“ pastate.

Gelbėtojai praneša, kad trečias kūnas buvo aptiktas šeštadienio popietę, tačiau jis dar neįtraukas į oficialųjį žuvusiųjų sąrašą.

Trys dalinai sugriuvę pastatai Hualiano mieste penktadienį buvo griaunami saugumo sumetimais, įskaitant ir vietos įžymybę laikytą viešbutį „Marshal Hotel“, kur žuvo vienas darbuotojas.

Netoli Taivano susiduria dvi tektoninės plokštės, tad salą neretai supurto žemės drebėjimai.

Pastaraisiais dešimtmečiais smarkiausias iš jų įvyko 1999 metų rugsėjį – tąsyk 7,6 balo smūgiai pareikalavo apie 2,4 tūkst. žmonių gyvybių.

2016-ųjų vasario 6-ąją per 6,4 balo žemės drebėjimą pietiniame Tainano mieste sugriuvus daugiabučiui žuvo 115 žmonių. Po šios nelaimės dėl aplaidumo už grotų atsidūrė penki asmenys, atsakingi už to pastato statybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius