Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiema gali palikti britus be šildymo ir be kalėdinių dovanų

Į Didžiąją Britaniją sugrįžęs šaltis grasina palinkti namus be šildymo, o gyventojus be dovanų. Stichija netgi gali sutrukdyti jiems pasimatyti per artėjančias žiemos šventes.
sniegas
Sniegas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią naktį iškritęs gausus sniegas vėl pridarė bėdų Didžiosios Britanijos vairuotojams, uždarė oro uostus ir sutrikdė geležinkelių darbą, praneša „The Telegraph“ interneto svetainė.

Sutrikus transporto darbui, kai kurie britams itin sunku nuvykti į miestą ir išrinkti artimiesiems kalėdines dovanas. Dėl to, kai kurie šalies gyventojai suskubo jas užsakinėti internetu ir netruko nusivilti, kad jos greičiausiai nebus pristatytos laiku.

Be to, snieginga žiema grasina kai kuriuos gyventojus palikti be šildymo. Maždaug 6 proc. namų ūkių šildymui naudoja specialią alyvą. O gyvenantieji atokesnėse vietovėse yra priklausomi nuo tiekėjų, kurie ją atveža. Pavyzdžiui, Anglijoje yra 828 tūkst. tokių vartotojų, Škotijoje 155 tūkst.

Sinoptikai prognozuoja, kad per artimiausią parą kai kuriose Anglijos dalyse gali iškristi iki 10 colių (maždaug iki 25 centimetrų) sniego. Maždaug dvigubai tiek žadama Škotijoje ir Velse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius