Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Žiniasklaida: atidėtas modernių naikintuvų iš Danijos pristatymas Ukrainai

Danijos naikintuvų F-16 pristatymas Ukrainai vėluoja. Danų leidinys „Berlingske“ skelbia, kad tai gali trukti net pusmetį.
Ukrainos pilotas
Ukrainos pilotas / Ukrainos kariuomenės nuotr.

Pask Danijos gynybos ministerijos, nebuvo įvykdyta nemaža dalis sąlygų, kad Ukraina galėtų naudotis perduotais moderniais koviniais lėktuvais.

Pirmuosius šešis naikintuvus Ukraina turėjo gauti po Naujųjų metų, tačiau dabar grafikas buvo perkeltas ir pristatymas numatytas 2024 m. antrąjį ketvirtį.

Danijos gynybos ministerija aiškino, kad veiksniai, turintys įtakos vėlavimui, yra ukrainiečių pilotų mokymų grafikas, kuris priklauso nuo įrangos ir oro sąlygų.

„Be to, tarptautinėje karinių oro pajėgų koalicijoje toliau dirbama siekiant užtikrinti, kad Ukraina turėtų reikiamą logistiką ir infrastruktūrą“, – priduriama ministerijos pranešime.

Tvirtinama, kad šeši ukrainiečių pilotai mokosi Danijoje. Tikimasi, kad 2024 m. iš Danijos Ukrainai bus pristatyti dar aštuoni F-16, o 2025 m. – penki. Kol kas nežinoma, ar šie tiekimai irgi bus atidėti.

Anksčiau Ukrainos sąjungininkai paskelbė apie aviacijos koalicijos sukūrimą, kad aprūpintų šalį moderniais naikintuvais, įskaitant F-16. Koalicijai vadovavo Nyderlandai ir Danija.

Neseniai oficialiai paskelbta, kad pirmoji ukrainiečių pilotų grupė baigė bazinio mokymo programą Jungtinėje Karalystėje ir pradėjo mokytis valdyti F-16 lėktuvus Danijoje.

Gruodžio 22 d. Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte pareiškė, kad Nyderlandų vyriausybė nusprendė parengti pirmuosius 18 naikintuvų F-16 pristatymui Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius