-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių, kuriuos Ukraina nori pašalinti, sąrašo viršuje – V.Putinas ir J.Prigožinas

Ukraina turi sąlyginį sąrašą žmonių, kuriuos nori pašalinti. Pačioje jo viršūnėje – Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Po jo – privačios karinės bendrovės „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Toliau rikiuojasi Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir kiti už invaziją į Ukrainą atsakingi asmenys, naujienų portalui „Welt“ dėstė Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Vadimas Skibickis.

Žurnalistų paklaustas, ar Ukraina turi tikslą pašalinti V.Putiną, V.Skibickis, pažymėjo, kad jis apie tai nutuokia.

„Jis pastebi, kad mes prie jo artėjame, bet galbūt jis taip pat bijo, kad jį nužudys jo paties žmonės. Daugelis žmonių Rusijoje vis dar palaiko šią „specialiąją operaciją“, tačiau dėl socialinių tinklų ir telefonų žinome, kad žuvo tiek daug rusų, kad tai gąsdina žmones“, – sakė jis.

Ukrainos priešų sąrašo viršuje karaliauja V.Putinas, nes jis „koordinuoja ir sprendžia, kas vyksta“.

„Galiausiai, visi turės atsakyti už savo veiksmus. Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu suplanavo ataką ir dabar jie negali grįžti atgal“, – pridūrė Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas V.Skibickis.

Tarp taikinių jis taip pat paminėjo J.Prigožiną ir vadinamąjį Čečėnijos lyderį Ramzaną Kadyrovą. Pirmaisiais plataus masto karo mėnesiais jis buvo „visur“, tačiau dabar, pasak žvalgybos atstovo, jis, ko gero, suprato, kad V.Putino režimas strategiškai jau pralaimėjo.

Į sąlyginį sąrašą taip pat įtrauktas Rusijos invazijos vadas Sergejus Surovikinas ir Rusijos vadai, kurie į Ukrainą įžengė manydami, kad dalyvaus parade, sakė V.Skibickis.

„Mes kariaujame ir tai yra mūsų priešai. Jei svarbi figūra jiems gamina ir finansuoja ginklus, tai jo pašalinimas išgelbėtų daugelio civilių gyvybes... Pagal tarptautines konvencijas tai yra teisėtas taikinys“, – tvirtino Ukrainos žvalgybos pareigūnas.

Anksčiau Ukrainos gynybos žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas pareiškė, kad V.Putinas yra teisėtas Ukrainos taikinys. Ukrainos žvalgybos pareigūnas išreiškė nuomonę, kad teoriškai įmanoma pašalinti Rusijos lyderį, tačiau pabrėžė, kad nemato galimybių tai padaryti.

Su jam įprasta ironija K.Budanovas taip pat pažymėjo, kad V.Putinas sunkiai serga, tačiau „prieš mirtį jis dar spės pamatyti Ukrainos pergalę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius