Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudynes Vilniuje šlovinęs Aleksandras Nevzorovas liaupsina Dalią Grybauskaitę

Aleksandras Nevzorovas, kuris Lietuvoje liūdnai pagarsėjo kaip žmogus, liejęs purvą ant 1991 m. Vilniaus TV bokšto ir Lietuvos televizijos gynėjų bei šlovinęs priesaiką Lietuvai išdavusius OMON milicininkus, dabar aiškina, kad jam gaila, jog jis Lietuvoje laikomas priešu, skelbia openrussia.org.
A.Nevzorovas
A.Nevzorovas / NTV nuotr.

„Aš matau dabartinę Lietuvą. Man labai gaila, kad man visiems laikams užvertas įvažiavimas ten, nes aš jiems esu karinis nusikaltėlis. Tačiau aš su didžiuliu pasigėrėjimu vertinu jų prezidentę Dalią Grybauskaitę. Dėl galimybės išrinkti tokią prezidentę galima buvo eiti į viską. Ji – moteris, kuri yra neįtikėtina savo drąsa, kilnumu, sugebėjimu tinkamai elgtis. Man gaila, kad lietuvių tauta visiems laikams įrašė mane į priešų sąrašą. Nors tada, 1991 metais, elgiausi taip, kaip maniau esant teisinga. Nei vieno savo poelgio neatsižadu“, – sakė A.Nevzorovas. 

Man gaila, kad lietuvių tauta visiems laikams įrašė mane į priešų sąrašą.

Jis iki šiol tvirtina, kad kruvina sovietų agresija Vilniuje buvo tinkamas bandymas išsaugoti Sovietų Sąjungą.

„Tada, 1991 metais, Sovietų Sąjungą bandė išgelbėti trys keturi bepročiai, panašūs į mane ir Rygos OMON vadą Česlavą Mlyniką. O visi tie generolai – jie išvis nėra prisitaikę nei mąstyti, nei veikti. Ši publika – visiškai atsilikusi. Nėra bukesnės publikos nei kariškiai. Jie be suprantamos komandos niekam nesiryžta. Buvo keli berniūkščiai, kurie bandė išgelbėti savo tėvynę – taip jie tada matė situaciją. Jie tai darė ganėtinai beprotiškai, ganėtinai romantiškai ir kvailai.

Ir nieko nuostabaus, kad trims keturiems berniūkščiams nepavyko išgelbėti savo tėvynės, kai šalyje yra apie 300 milijonų absoliučiai pasyvių žmonių“, – apie nepavykusį bandymą smurtu išsaugoti Sovietų Sąjungą pasakojo A.Nevzorovas. 

Pastaraisiais metais iš aktyvios politikos ir žurnalistikos pasitraukęs A.Nevzorovas Lietuvoje liūdnai pagarsėjo dėl filmo „Naši“ („Mūsiškiai“).

Šiame 1991 m. sukurtame filme A.Nevzorovas neigė tragiškus 1991-ųjų sausio 13-osios įvykius. Jis bandė įrodyti, jog ne Sovietų Sąjungos kariuomenė ir KGB elitiniai daliniai Vilniuje žudė taikius protestuotojus, o „lietuvių nacionalistai“ puolė taikius rusų karius.

A.Nevzorovas taip pat įrodinėjo, kad sausio 13-ąją žuvę ir sužaloti žmonės į ligonines ir morgus buvo atvežti iš avarijų vietų, o ne iš po rusų tankų. Rusijos propaganda šį jo paskleistą melą iki šiol nuolat bando kartoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius