Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 13

Žurnalistas A.Babčenka: „Lietuvai turiu vieną patarimą – ruoškitės karui“

Prieš šešerius metus iš Rusijos išvykęs žurnalistas Arkadijus Babčenka yra neretai vadinamas rusofobu už savo pasisakymus apie šią šalį. Interviu 15min jis tikino, kad, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, pasaulis pagaliau suprato tai, ką jis kartojo 15 metų – Rusija yra fašistinė valstybė, kuri sukels didelį karą. Lietuvai jis taip pat pataria neatsipalaiduoti net jei Maskva negali pasiekti savo tikslų Ukrainoje. „Ruoškitės karui“, – sakė A.Babčenka.
Arkadijus Babčenka
Arkadijus Babčenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Svarbiausios interviu temos

  • Karo pamokos Europai
  • Kaip pasikeitė Rusija ir Ukraina nuo invazijos pradžios
  • Baltarusijos ateitis
  • Rusijos galimybės kariauti
  • Lietuvos parama Ukrainai ir užduotys ateičiai

„Nepatyriau šoko, nes žinojau, kad karas bus. Bet galvojau, kad taip nesinori vykti į apkasus ir ten mirti“, – paklaustas, kaip daugiau nei prieš metus sutiko žinią apie Rusijos invaziją į Ukrainą, atsakė A.Babčenka.

„Pirmąją invazijos dieną, kaip ir daugelis, maniau, kad Ukraina neatsilaikys“, – prisiminė žurnalistas ir sakė supratęs, kad to nebus tuomet, kai po kelių dienų plataus masto invazijos rusų desantininkai nesugebėjo išsilaipinti Hostomelio oro uoste.

Vykti į Ukrainą ir ginti šią šalį A.Babčenka bandė pats. Tiesa, nebuvo įleistas, nes vienintelis pasas, kurį vis dar turi – rusiškas, o rusų Ukraina nebeįsileido.

Nuo tada jis prisijungė prie savanorių ir veža Ukrainos kariuomenei pagalbą – automobilius, dronus ir kitą reikalingą techniką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius