Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistas iš Ukrainos: jei atšauksite sankcijas Rusijai, kiti būsite jūs

Ukrainos tinklaraštininkas, žurnalistas, rašytojas Sergejus Ivanovas pripažįsta, kad Ukrainoje padėtis yra sudėtinga, nes prie neramumų šalies rytuose prisideda ir politikų turto deklaracijose randamos įspūdingos sumos.
Ukrainos kariai Marjinkoje vis dar kaunasi nesibaigiančiame kare
Ukrainos kariai Marjinkoje vis dar kaunasi nesibaigiančiame kare / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai pirmas ir geras, nors ir nelabai vykęs žingsnis. Net ir tie pinigai, kurie buvo skirti rengti deklaracijų sistemai, buvo vagiami. Visuomenė, nors ir žino, kad politikai yra korumpuoti, kad politika yra turtingų žmonių užsiėmimas, tačiau vis tiek buvo šokiruota“, – situaciją šalyje nušviečia S.Ivanovas.

Tiesa, jis neatmetė ir to, kad galbūt kai kurie politikai šias sumas uždirbo teisėtu būdu. Anot žurnalisto, sudėtingesnė padėtis yra Ukrainos rytiniuose regionuose, kurie kenčia nuo Rusijos agresijos.

„Situacija sudėtinga: daug ginkluotų grupuočių, prastėja socialinė padėtis, pensijos siekia vos 50 eurų, kas galbūt susiję su Vakarų sankcijomis Rusijai. Jai Donbasas tampa vis brangesnis. (...) Tam labai svarbios sankcijos. Jei atšauksite jas, kiti būsite jūs“, – žodžių į vatą nevyniojo iš Luhansko kilęs S. Ivanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius