Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žuvęs „TransAsia“ lakūnas rastas rankoje tebegniaužiantis vairalazdę

42-ejų Liao Chien-tsungas, 31 žmogaus gyvybes nusinešusio „TransAsia“ skrydžio lakūnas, po aviakatastrofos yra giriamas kaip didvyris. Ekspertų teigimu, jis darė viską, kad orlaivis nenukristų ant pastatų, o verčiau sudužtų siauroje upėje. Jo kūnas lėktuve buvo rastas tvirtai tebegniaužiantis vairalaizdę, rašo „The Telegraph“.
Liao Chien-tsungas
Liao Chien-tsungas

Iš viso lėktuvu skrido 58 keleiviai, kai lakūnas jį navigavo tarp gyvenamųjų bei komercinių pastatų, kliudė taksi automobilį, sparnu užkabino tiltą ir apvirtęs nėrė į vandenį.

Liao Chien-tsungo ir antrojo lakūno kūnai buvo ištraukti iš pilotų kabinos. Abiejų jų rankos sustingo stipriai sugniaužusios vairalazdes. Kojos – su daugybiniais lūžiais.

„Jie iki paskutinės akimirkos stengėsi išgelbėti orlaivį“, – Taivano žiniasklaidai sakė vienas prokuroras. 

Žiniasklaida negailėjo pagyrų lakūnams – ekspertų teigimu, aviakastrofa galėjo nusinešti nepalyginamai daugiau aukų, jeigu lėktuvui būtų buvę leista nukristi ne į vandenį. Pilotams pavyko išlaviruoti jį iki upės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius