Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 14

Penktadienį 15min konferencijose: pokalbiai su N.Marčėnaite, Metų senjorėmis bei finansininkų patarimai amžėjantiems

Socialinio 15min projekto „Tu esi aš“ finalas – dienos konferencija, paliesianti amžėjimo temą įvairiais kampais. Naujienų portale bus pristatytos 4 tiesioginės transliacijos, skirtos tiek jaunam, tiek vyresniam, tiek senjorui. Finansinės įžvalgos, teigiamos emocijos, asmeninės istorijos ir pozityvumo receptai – kiekvienam amžėjančiam.
Tu esi aš
Tu esi aš / Donato Gvildžio iliustr.

Penktadienį (spalio 15 d.) kviečiame žiūrėti tiesiogines transliacijas:

11 val. 15min studijoje – Nomeda Marčėnaitė: amžėjimo spalvos – gyvenimas 20-ies ir šiandien

Socialinio 15min projekto „Tu esi aš“ siekis – įvairiais kampais paliesti amžėjimo temą. Skirti dėmesio senjorams, bet ne tik jiems – kiekvienas iš mūsų amžėjame – ar mums 20 ar 60 metų. Kiekvienas susiduriame su iššūkiais, pozityviomis ir nerimą keliančiomis mintimis, darome klaidų ir pasiekiame savų pergalių. Apie tai 15min studijoje interviu su Nomeda Marčėnaite – kokias ji mato amžėjimo spalvas?

13 val. Gyventi iš paskolų jaunystėje ir turėti sočią senatvę: ar įmanoma?

Pinigo vertę jaunystėje supranta nedažnas. Noras taupyti, atsidėti juodai dienai neretai atkeliauja su branda, o tai – irgi sąlyginis matas. Vieni ryžtingų taupymo veiksmų imasi 30-ies, kiti apie finansinį raštingumą ir drausmę susimąsto atšventę 50-metį, o gal dar vėliau. Ką apie mūsų taupymo įpročius mano specialistai ir kokiais patarimais gali pasidalyti? 15min studijoje pokalbis su Lietuvos centrinės kredito unijos finansų ir rizikų valdymo vadove Ieva Naudžiūnaitė ir Iždo departamento direktoriumi Rūteniu Šukevičiumi.

15 val. 15min studijoje Metų senjorės: Amžėjimas kitaip: stovi ant galvos, žaidžia futbolą, renka sekėjus „Instagrame“

Daug 15min skaitytojų dėmesio sulaukė svarbi „Tu esi aš“ projekto dalis – Metų senjoro rinkimai. Per 18 tūkst. skaitytojų balsavo už 70 aktyvių ir įdomių senjorų. Apie pozityvų amžėjimą kalbamės su Metų senjoro rinkimų nugalėtojomis – Metų senjore Jūrate Stase Bartkuviene, Metų inovatyviausia – Natalija Dzičkanciene, Metų sveikuole – Ramute Kartavičiene, Metų tvariausia – Virginija Janušauskiene.

17 val. 15min studijoje: startuoliai – užteks kurti programėles jaunuoliams, jų dar labiau reikia vyresniems

Nauja pažinčių programėlė jaunimui ar bendrakeleivių paieškos sistema senjorams? Ką kurtumėte būdamas startuolis? Veikiausiai, daugelis pasirinktumėte pirmąjį variantą, tačiau pasaulio startuolių rinka jau ima keistis. Suvokiama, kad jaunimui programėlių prikurta apsčiai, o amžėjančių žmonių poreikiai ir problemos – dar laukia sprendimų. Dar labiau suprantama, kad tai – tikroji investicija į ateitį, nes amžėjame kiekvienas ir netrukus dabartinių senjorų problemos taps mūsiškėmis ir džiaugsimės, jei būsime bent dalį jų išsprendę.

15min studijoje pokalbis su startuoliais, jau sprendžiančiais senstančios visuomenės problemas – „Gen4Gen“ įkūrėja Irma Lukoševičiene ir inovacijų technologijų akseleratoriaus „Baltic Sandbox“ įkūrėju Andriumi Milinavičiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius