Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 10

Asmenys, kuriems pasireiškė ūmi kvėpavimo takų infekcija, bus tiriami dėl koronaviruso

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad dėl koronaviruso infekcijos bus tiriami žmonės, kuriems pasireiškė sunki ūmi kvėpavimo takų infekcija, reikalinga hospitalizacija, bet nenustatoma simptomų priežastis. Taip pat šalies savivaldybės privalo pasirūpinti specialiomis izoliavimo ir gydymo patalpomis.
Laboratorijos akimirka
Tyrimas laboratorijoje / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Anksčiau dėl koronaviruso buvo tiriami tiek tie, kurie keliavo paveiktose teritorijose ar turėjo sąlytį su tikėtinu ar patvirtintu COVID-19 atveju.

„Galimai sergančiu žmogus laikomas ir tada, kai jam pasireiškia sunki ūmi kvėpavimo takų infekcija (staiga prasideda karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas) ir jam reikalinga hospitalizacija, tačiau nenustatoma šių simptomų priežastis. Paprastai tariant, atmetamos visos kitos galimos diagnozės, visi kiti galimi susirgimai“, – teigiama ministerijos pranešime

Nuo antradienio rizikingomis dėl koronaviruso šalimis laikomos Kinija, Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras, Vokietija, Prancūzija, Ispanija ir visa Italija

Be to, valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro (VESOC) sprendimu, reaguojant į naujojo COVID-19 keliamas grėsmes, visos šalies savivaldybės privalo pasirūpinti specialiomis izoliavimo ir gydymo patalpomis. Jos skirtos ligoniams ir žmonėms, įtariamiems, kad serga, taip pat žmonėms, turėjusiems sąlytį su ligoniu ar galimai sergančiuoju, tuo atveju, jeigu jų gyvenamosios patalpos neatitinka higienos sąlygų ir nėra galimybės izoliuotis nuo kitų kartu gyvenančių žmonių.

Valstybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, turint galvoje didelį naujojo koronaviruso užkrečiamumą, turėti savivaldybėse izoliavimo patalpas yra būtinybė.

„Koronavirusas nesirenka vietos ir laiko. Kiekviena šalies savivaldybė turi būti pasirengusi 24/7 pasirūpinti savo žmonėmis, jei kiltų būtinybė skubiai izoliuoti galimai užsikrėtusįjį šia pavojinga infekcija ir taip apsaugoti kitus šeimos bei visuomenės narius“, – sako ministras A.Veryga.

Patalpos turės atitikti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro higienos sąlygų reikalavimus. Numatyta, kad šie reikalavimai SAM privalo būti pateikti iki 2020 m. kovo 10 d. darbo pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius