-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 20

Vilniaus medikai nusipelnė premijų: kai kurie gaus 100 proc. algos dydžio išmokas

Vilniaus miesto sveikatos priežiūros ir socialinės įstaigos šiemet suplanavo, kad jų darbuotojai nusipelnė kalėdinių premijų. Vienkartines išmokas gaus beveik visų miesto poliklinikų, ligoninių, kitų sveikatos priežiūros, taip pat socialinių įstaigų darbuotojai. Kai kur premijos sieks ir 100 proc. gaunamo atlyginimo, kitur – gerokai mažiau.
Poliklinika
Poliklinika / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Metų pabaigą ir didžiąsias šventes Vilniaus miesto įstaigų medikai, socialinių įstaigų darbuotojai pasitiks šiek tiek pilnesnėmis kišenėmis. Jos dėl vienokių ar kitokių priežasčių skiria savo darbuotojams vienkartines išmokas, kurios paprastai vadinamos arba kalėdinėmis premijomis, arba tryliktu atlyginimu.

Nesutaupė viena poliklinika

Antakalnio, Centro, Naujininkų, Lazdynų, Karoliniškių ir Šeškinės poliklinikų darbuotojai džiaugsis premijomis, tiesa, tik Antakalnio poliklinika pasiryžusi išmokėti šimtaprocentines – tiek, kiek uždirba administracijos darbuotojai, gydytojai, slaugytojai ir kiti dirbantieji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antakalnio poliklinika
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Antakalnio poliklinika

Kitur premijų dydžiai sudarys tam tikrą dalį uždirbamo atlygio. Tarkim, Centro poliklinikoje premija sieks visiems 65 proc. algos dydžio, Lazdynų poliklinikoje – nuo 50 iki 70 proc., Karoliniškių – iki 50 proc., tiesa, šios poliklinikos administracija ir kiti darbuotojai gaus daugiausia – atitinkamai 53 ir 48 proc. algos, gydytojai ir slaugytojai turės tenkintis trečdaliu algos.

Naujininkų poliklinika premijas pagal dydį išdėliojo taip: mažiausia administracijos darbuotojams (17 proc. algos), gydytojams (19 proc.), slaugytojams (24 proc.) ir daugiausia kitiems darbuotojams (27 proc.). Šeškinės poliklinika pamalonins papildomomis išmokomis tik gydytojus ir slaugytojus.

Mažiausia iš tokio pobūdžio Vilniaus miesto sveikatos priežiūros įstaigų yra Grigiškių sveikatos priežiūros centras, jos finansiniai metų buvo ne itin geri, vis dėlto darbuotojams premijos išmokėtos bus. Nuskriausti turėtų jaustis tik Naujosios Vilnios poliklinikos darbuotojai.

Kaip sako Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, ši gydymo įstaiga daug metų dirbo ne itin sėkmingai ir tik pastaruoju metu pasitempė. „Kolektyvas su nauju vadovu tikrai ėmėsi kur kas efektyviau tvarkytis, tačiau tam reikėjo investicijų, atnaujinti įstaigą. Todėl buvo išnaudotos turimos lėšos, iš kurių kitos poliklinikos galėjo sau leisti sumokėti vienkartines išmokas. Savivaldybė kaip steigėja negali jų tiesiog paskatinti skirdama papildomų pinigų, bet neabejoju, kad kitais metais darbuotojai tikrai turės geresnę situaciją“, – sakė G.Paluckas.

Kolektyvas su nauju vadovu tikrai ėmėsi kur kas efektyviau tvarkytis, tačiau tam reikėjo investicijų, atnaujinti įstaigą, – sakė G.Paluckas.

Kam 100 proc. algos, kam 200 eurų

Premijų sulauks ir miesto ligoninių darbuotojai. Šv. Roko ligoninėje jos sieks 25 proc. atlygio visiems, o Vilkpėdės ligoninėje visu etatu ir daugiau dirbantys žmonės sulauks 200 eurų. Dirbantiems mažesniu krūviu mažės ir išmokos. Kitos ligoninės išmokėti žada nuo 30 iki 50 proc. dydžio premijas.

Greitosios medicinos pagalbos stotis vienkartines išmokas skirs už sveikatos priežiūros paslaugų tiekimą ir medicininės pagalbos organizavimą Dainų šventės ir popiežiaus Pranciškaus vizito metu. Sumos dydis priklausys nuo to, kiek laiko darbuotojas dirba įstaigoje. Tarkim, dirbantys daugiau nei 20 metų gaus 100 proc. algos dydžio premiją.

A.Primost/15min nuotr./Gydymo įstaigos
A.Primost/15min nuotr./Gydymo įstaigos

„Šie metai buvo labai geri, todėl ir galime premijas sumokėti“, – tikino G.Paluckas.

Papildomos išmokos šventes nuskaidrins ir socialinės srities darbuotojams, nes premijas suplanavo visiems arba daliai darbuotojų Vilniaus miesto socialinės paramos centras, Vilniaus miesto krizių centras, Valakampių socialinių paslaugų namai, Fabijoniškių socialinių paslaugų namai, dienos centrai „Šviesa“ ir „Mes esame“, Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensionas, Vilniaus miesto nakvynės namai, Žolyno, Antakalnio, „Gilės“ vaikų socialinės globos namai.

Vilkpėdės ligoninėje visu etatu dirbantys žmonės sulauks net dvigubai didesnės išmokos, nei jiems mokama algos kiekvieną mėnesį.

Apie tai, kad vienkartines 227 eurų išmokas sumokės visiems gydytojams rezidentams, paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija. Tam ministro Aurelijaus Verygos pasirašytu įsakymu skirta daugiau pusė milijono eurų, kuriuos ministerija sutaupė per šiuos metus.

Vadinamuosius tryliktuosius atlyginimus šiemet gavo ir Vilniaus savivaldybės administracijos darbuotojai. Jie išmokėti sutaupius darbo užmokesčio fondo lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius