Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min startuoja projektas „Ačiū už pamokas“, kviečiantis padėkoti geriausiam mokytojui

Maži ir smalsūs ateiname į mokyklą, o ją paliekame tvirti ir atradę savo stipriąsias puses. Už šį virsmą turėtume būti dėkingi mokytojams, kurie savo gyvenimą paskiria milžiniškam darbui – ateities kūrimui. Artėjant Mokytojo dienai, 15min startuoja projektas „Ačiū už pamokas“, kurio metu mylimiausiam mokytojui išreikšti padėką galėsite vienu mygtuko paspaudimu, o daugiausiai padėkų surinkę mokytojai bus apdovanoti iškilmingame renginyje.
Mokiniai
Mokiniai / 123rf.com nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič džiaugiasi, kad ir iš visuomenės kyla vis daugiau iniciatyvų sveikinti mokytojus, jiems dėkoti, kad labai gerai suprantama mokytojo darbo reikšmė.

„Dažnai tik po kurio laiko suprantame, ką mums davė mokytojai, kokios svarbios buvo jų pamokos, patarimai, šiltas asmeninis santykis. Mokytojai ne tik suteikia žinių, jie augina asmenybes, padeda rinktis tolimesnį gyvenimo kelią. Kartais savęs klausiame: kas aš būčiau, jei ne vienas ar kitas mokytojas mano gyvenime?“ – sako J. Urbanovič.

Dėkoti už pamokas šią vasarą skatino ir idėjos autorius Šarūnas Dignaitis, apėjęs Lietuvą pėsčiomis ir skatinęs kelti diskusijas apie būtinus švietimo pokyčius – vyras įveikė net 1332 kilometrų. Jis tikisi, kad ir šis projektas paskatins visus prisiminti savo mokyklą, mokytojus, ir pagalvoti apie vertingas patirtis, kurias įgijome jų dėka.

„Vienas „ačiū“ gali įkvėpti mokytoją tolimesniems žygdarbiams, o Lietuva nuo išsakyto dėkingumo tikrai kiekvieną kartą tampa vis gražesnė. Projekto vizija – kultūrinis visuomenės pokytis požiūryje į švietimą, jog visų pirma mes esame dėkingi mūsų mylimiems mokytojams. O aiškiausias tikslas – padaryti mokytojo dieną ne ką mažesne švente nei rugsėjo pirmąją. Kad kiekvienais metais mes švęstume dėkodami savo mokytojams“, – tikisi Š. Dignaitis.

Artėjant Mokytojo dienai, kviečiame prisiminti savo mokytojus ir jiems padėkoti. Užregistruoti mokytojus ir pasidalinti vertingiausia jų pamoka galite ČIA nuo spalio 3d. Iki lapkričio 7 d. Šiomis dienomis vyks balsavimas, kurio metu kiekvienas galės ištarti mokytojui „ačiū“ vienu mygtuko paspaudimu. Įdomiausiomis istorijomis pasidalinsime portale.

10 daugiausia padėkų surinkusius mokytojus apdovanosime iškilmingame renginyje.

Projektą „Ačiū už pamokas“ organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Naujų ugdymo metodų taikymą, mokytojų kvalifikacijos tobulinimą skatina ES fondų finansuojamos priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius