Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštąjį išsilavinimą turinčiai merginai kolegija pasiūlė dirbti valytoja

Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla (TTVAM) itin rūpinasi savo buvusių studentų ateitimi. Kiekvienam jų kolegija šią savaitę atsiuntė bandomąją naujo projekto versiją – darbo pasiūlymų rinkinį, kad absolventams būtų lengviau įsidarbinti.
TTVAM laiškas studentei.
TTVAM laiškas studentei.

Tiesa, laiške skelbdama, kad siunčiami darbo pasiūlymai yra atrinkti „pagal studento studijų programą“, aukštąjį išsilavinimą verslo vadybos srityje turinčiai merginai kolegija pasiūlė tapti valytoja, virėja ar durininke.

TTVAM Karjeros centras savo buvusiai studentei Loretai (pavardė redakcijai žinoma – red past.), įgijusiai aukštąjį neuniversitetinį vadybos bakalaurą, ketvirtadienį atsiuntė laišką su keliasdešimt darbo pasiūlymų.

„Siunčiame Jums TTVAM karjeros centre įkeltus darbo/praktikos skelbimus, kurie yra atrinkti pagal Jūsų studijų programą“, – buvo rašoma TTVAM laiške.

Tačiau paskaičiusi toliau, mergina suprato, kad, jei kolegija ir nori padėti susirasti darbą, tai tikrai ne tokį, kokį dirbti norėtų aukštąjį išsilavinimą turintis žmogus. Tarp keliasdešimt darbo pasiūlymų vos trys realiai atitiko absolventės kvalifikaciją. Visuose kituose ieškota padavėjų, virėjų, kepėjų, durininkų ar net valytojų.

„Mano kolegija iš tiesų skiria daug dėmesio studentui, tačiau nežinau kodėl karjeros centras taip atmestinai šiuo atveju žiuri į absolventų ateitį bei karjerą“, – 15min.lt gautą laišką pakomentavo buvusi TTVAM studentė Loreta.

Kolegija, kurios šūkis yra „TAVO išmanaus pasirinkimo JĖGA!” reaguodama į studentės kritiką 15min.lt teigė, kad studentė turėjo būti iš anksto informuota apie tai, kad gaus tik bandomąjį naujai kuriamos darbo skelbimų bazės laišką, kurio dar neturėtų vertinti rimtai.

„Šiuo metu kuriamas TVVAM Karjeros centro informacinis portalas, kurio tikslas – palengvinti studentų ir būsimų darbdavių bendravimą. Portale prisiregistravę studentai galės sukurti savo CV, sulaukti tiesioginio kvietimo atvykti į pokalbį dėl darbo ar praktikos, naudosis nuolat atnaujinama praktikų/darbo vietų duomenų baze, pageidaujantiems skelbimai bus siunčiami el. paštu. Pažymime, kad portalas dar neveikia ir yra testuojamas“, – atsakyme 15min.lt paaiškino TTVAM Rinkodaros skyriaus vadovė Vilma Juškaitė.

Pasak jos, visi studentai buvo įspėti, kad išbandant sistemos veikimą gaus bandomuosius laiškus.

„TTVAM studentai informuoti, kad vyksta testavimo darbai. Tikime, kad internetiniam portalui pradėjus veikti jis taps naudingu įrankiu studentams ir darbdaviams“, – teigia TTVAM.

TTVAM pažymi, kad jos paruošti specialistai atitinka darbdavių lūkesčius, o žurnalo „Veidas“ kolegijų reitinge 2012 m. ši kolegija jau trečią kartą paskelbta Lietuvos kolegijų lydere.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius