Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštosios mokyklų mugės diskusija: kas keisis pertvarkius Lietuvos universitetus?

Seimui žengus pirmuosius Lietuvos universitetų tinklo pertvarkos žingsnius – sukūrus plačios aprėpties Vytauto Didžiojo universitetą (VDU) bei prie Lietuvos sveikatos mokslų (LSMU) prijungus autonomišku norėjusį likti Lietuvos sporto universitetą (LSU) – trečiadienį švietimo sistemos tobulinimu suinteresuoti asmenys diskutuoja, kaip pokyčiai atsilieps akademinei bendruomenei.
KTU studentai
Studentai / KTU nuotr.

Ar ir kaip universitetų jungimas spręs žemų dėstytojų atlyginimų problemą? Ar pasibaigus pertvarkai daugiau studentų norės studijuoti Lietuvoje, o gal studentai aktyviau vyks iš užsienio? Kiek studentų už mokslą nemokės ir kaip keisis stojimo į universitetus kartelė?

Į šiuos ir kitus klausimus diskusijos „Mokslas, studijos ir inovacijos Lietuvoje“ Kauno Aukštųjų mokyklų mugėje metu bandys atsakyti: švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, vidaus reikalų viceministras Giedrius Surplys, ūkio viceministras Gintaras Vilda, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) Studijų politikos ir karjeros analizės skyriaus vadovas Gintautas Jakštas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) prezidentas, VDU rektorius Juozas Augutis, Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos prezidentas Gintautas Bužinskas.

Diskusiją moderuos žurnalistas Aurimas Perednis.

Vyriausybė lapkritį patvirtino visų Lietuvos universitetų tinklo pertvarkos planą. Pagal jį, šalyje iš keturiolikos universitetų turėtų likti devyni.

Pirminiu Vyriausybės sumanymu, universitetų tinklo pertvarka turėjo atrodyti taip: sostinėje – sujungtas Vilniaus universitetas (VU) ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), Kaune – Kauno universitetas, sujungiant šiame mieste esančius Aleksandro Stulginskio, Kauno technologijos universitetus (KTU), LSU ir VDU (prie VDU prijungiant Lietuvos edukologijos universitetą).

Kaune turėjo likti ir vienas profilinis universitetas – LSMU. Šiaulių universitetą siūlyta prijungti prie VU, o Klaipėdos universitetą palikti kaip jūrinės pakraipos aukštąją mokyklą.

Apie tai, kaip Vyriausybei sekėsi ir sekasi įgyvendinti aukštųjų mokyklų tinklo reformą, daugiau informacijos čia.

Aukštųjų mokyklų mugė, kurioje dalyvaus visos Lietuvos aukštosios mokyklos, profesinio mokymo įstaigos ir kitos su studijomis susijusios institucijos, Kaune Žalgirio arenoje (Karaliaus Mindaugo pr. 50) vyks ketvirtaidenį 10–17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius