-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštųjų mokyklų mugėje Kaune MRU pristatys naujas studijų programas

Kokių žinių, kompetencijų reikia šiuolaikinei visuomenei? Kokie bus pasauliniai ateities universitetai? Ar Lietuvos universitetai turi ką pasiūlyti Z kartos atstovams? Šiuos atsakymus jaunuoliai galės gauti sausio 23 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje apsilankę aukštųjų mokyklų parodoje.
Aukštųjų mokyklų mugėje Kaune MRU pristatys naujas studijų programas
Aukštųjų mokyklų mugėje Kaune MRU pristatys naujas studijų programas / Partnerio nuotr.

Pasaulio universitetų asociacijos (IAU) tarybos narė, Mykolo Romerio universiteto rektorė profesorė Inga Žalėnienė sako, kad apie universitetų ateitį ir vaidmenį diskutuojama visame pasaulyje. „Akivaizdu, kad universitetai, kokie jie buvo prieš kelis šimtmečius ar net dešimtmečius, nebeatitinka šiuolaikinės visuomenės poreikių, – sako I. Žalėnienė. – Globalus pasaulis labai sparčiai keičiasi. Prisitaikyti, keistis turi ir universitetai“.

Pasak rektorės tam didelės įtakos turi ir šiuo metu vykstanti 4-oji pramonės revoliucija, kuri keičia požiūrį į profesiją apskritai, todėl pasaulio universitetai siekia tapti lankstesniais, suteikti ne tik žinias, bet ir universalias kompetencijas, apjungti socialinius ir technologinius mokslus. „Tik išsilavinę, kritiškai mąstantys žmonės lengviau prisitaiko darbo rinkoje, profesinėje veikloje sugeba atrasti sinergijas tarp skirtingų sričių, tarkim, teisės, vadybos ir technologijų, turi aukštą emocinį intelektą, sugeba efektyviai pritaikyti savo įgūdžius ir žinias konkrečiose darbinėse situacijose“, – sako I. Žalėnienė.

Partnerio nuotr./Pasaulio universitetų asociacijos (IAU) tarybos narė, Mykolo Romerio universiteto rektorė profesorė Inga Žalėnienė
Partnerio nuotr./Pasaulio universitetų asociacijos (IAU) tarybos narė, Mykolo Romerio universiteto rektorė profesorė Inga Žalėnienė

Naujos studijų programos ir anglų kalba

Reaguojant į pasaulines universitetų ir darbo rinkos tendencijas Mykolo Romerio universitetas pernai pradėjo intensyvų bakalauro ir magistro studijų programų tinklelio atnaujinimą. Naujos MRU bakalauro ir magistro programos, kurias jau bus galima rinktis 2020 metais, bus pristatytos ir parodoje. Pasak MRU Priėmimo ir rinkodaros skyriaus vadovo Sauliaus Bugailiškio, universitetas pasiūlys 4 naujas bakalauro ir 4 magistrantūros programas. Iš jų trys programos bus vykdomos anglų kalba – dvi bakalauro „Globalus verslas ir modernioji rinkodara“ bei „Daugiakultūrė komunikacija ir naujosios medijos“ ir viena magistrantūros – „Teisė, technologijos ir verslas“.

I. Žalėnienė pastebi, kad pasaulyje universitetinės studijos tampa vis labiau individualizuotos: „Mykolo Romerio universitete taip pat siekiame skirti kuo daugiau dėmesio kiekvienam studijuojančiam, atsižvelgti į individualius gebėjimus, studijų procese naudoti įvairius mokymo įrankius, nes tik taip galima pasiekti gerų rezultatų“.

MRU rektorė sako, kad situacija darbo rinkoje labai dinamiška, net ir tradicinės profesijos transformuojasi, joms reikia papildomų įgūdžių ir žinių, todėl Z kartos atstovams renkantis studijas ji patartų rinktis ne madingą studijų programą, bet turėti svajonę, jos atkakliai siekti, stengtis pažvelgti į tolimesnę savo profesinę perspektyvą ir ateitį.

Mykolo Romerio universitetas – didžiausias Lietuvoje profilinis socialinių mokslų universitetas, kurio ryškiausi studijų ir mokslo komponentai yra teisė, visuomenės saugumas ir viešasis valdymas. Universitetas turi pajėgius ir reikšmingus edukologijos, ekonomikos, humanitarinių mokslų, komunikacijos, politikos, psichologijos, sociologijos, vadybos branduolius.

Universitetinis išsilavinimas turi būti prieinamas

Dar viena ryški pasaulinė universitetų tendencija, kurią pamini I. Žalėnienė – siekis didinti aukštojo išsilavinimo prieinamumą. „Pasauliniu mastu universitetinis lavinimas jau seniai tapo masiniu, siekiama jį padaryti prieinamu kuo didesnei visuomenės daliai, universitetai yra sukūrę įvairių efektyvių būdų ir priemonių, kaip išlaikyti aukštą universitetinių studijų kokybę“.

MRU rektorė sako, kad šiandien klaidinga visą dėmesį skirti tik talentingiausiems, turintiems daugiau galimybių vaikams, vadovautis elitinio universitetinio lavinimo samprata. „Pasauliniai tyrimai rodo, kad aukštąjį išsilavinimą įgiję jaunuoliai yra sėkmingesni gyvenime, todėl universitetai turi prisidėti prie socialinės atskirties mažinimo, tvarios visuomenės kūrimo“. Pasak rektorės, šios strateginės krypties nuosekliai laikosi ir Mykolo Romerio universitetas: „Siekiame didinti universitetinio išsilavinimo prieinamumą, tapti tuo „socialiniu liftu“, kuris padėtų vaikams iš mažiau pasiturinčių šeimų, regionų siekti aukštojo išsilavinimo ir atrasti savo vietą gyvenime“.

MRU jau ne pirmus metus įgyvendina socialinį edukacinį projektą „4mm. Pasistiebk“, skirtą mokyklas baigusiems jaunuoliams, kurie dėl įvairių asmeninių, socialinių ar ekonominių priežasčių neturėjo galimybės kokybiškai mokytis ir prarado šansą siekti universitetinio išsilavinimo. „Šio projekto dalyviams norime tą šansą suteikti – papildomai pasimokyti su mokytojais ir vėliau siekti universitetinio išsilavinimo“, – sako šio projekto koordinatorė Rasa Vilnienė. Daugiau informacijos apie projektą „4mm. Pasistiebk“ taip pat bus galima sužinoti MRU stende apsilankius aukštųjų mokyklų parodoje Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius