Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigiasi prašymų priėmimas papildomam priėmimui į aukštąsias mokyklas

Pirmadienį baigiami registruoti prašymai papildomame priėmime į likusias laisvas studijų vietas universitetuose ir kolegijose.
Studentai
Studentai / 123RF.com nuotr.

Šiame etape į valstybės finansuojamas studijų vietas ir studijų stipendijas gali pretenduoti tik tie stojantieji, kurie pagrindinio priėmimo metu nesudarė jokios sutarties su aukštąja mokykla arba sudarė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį, pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Papildomame priėmime stojantieji gali registruoti atnaujintus prašymus arba, jeigu nedalyvavo pagrindiniame priėmime, teikti naujus prašymus priimti studijuoti į universitetinių ar koleginių studijų programas, kuriose dar liko laisvų vietų.

Galima nurodyti ne daugiau kaip šešis pageidavimus.

Papildomo priėmimo laikotarpiu vyks ir stojančiųjų į ugdymo mokslų studijų programas motyvacijos vertinimas, ir stojamieji egzaminai į meno krypčių programas.

Kvietimai studijuoti bus skelbiami rugpjūčio 20 dieną, sutartis su mokyklomis reikės pasirašyti iki rugpjūčio 23 dienos.

Per pagrindinį priėmimą studijuoti aukštosiose mokyklose pakviesta daugiau kaip 20 tūkst. jaunuolių: į valstybės finansuojamas ir su studijų stipendijomis vietas kvietimų sulaukė 12 tūkst. 550 asmenų, į valstybės nefinansuojamas vietas – 7602 stojantieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius