-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Besirenkantiems pedagogikos profesines studijas – 116 eurų stipendija

Vyriausybė pritarė Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) siūlymui mokėti stipendijas studentams, aukštosiose mokyklose pasirinkusiems pedagogikos profesines studijas. Tokios stipendijos būtų skiriamos pirmą kartą, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Streikas mokykloje
Mokykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pedagogikos profesines studijas galima rinktis jau baigus dalyko bakalaurą ar magistrą toje pačioje ar kitoje aukštojoje mokykloje.

Kaip praneša ŠMM, šiemet mokytojai dalykininkai – chemijos, matematikos, fizikos, gamtos mokslų dalyko bei kiti – pradedami rengti tik nuosekliuoju būdu, t.y. pedagogo kvalifikacija įgyjama jau baigus dalyko studijas. Anot ministerijos, toks sprendimas priimtas dėl mažėjančio stojančiųjų skaičiaus į dalykų pedagogiką: matematikos, biologijos, chemijos, filologijos. Šis modelis nėra naujas, taip dalis mokytojų buvo rengiama ir anksčiau.

Pedagogo kvalifikaciją suteikiančios profesinės studijos aukštosiose mokyklose trunka metus ar pusantrų – priklausomai nuo pasirinktos studijų formos: intensyvesnės nuolatinės ar ilgiau trunkančios ištęstinės. Stipendija bus mokama tik pasirinkusiems nuolatinę studiją formą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Klasė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Klasė

Į profesines studijas priimtiems studentams kas mėnesį bus skiriama 3,05 bazinės socialinės išmokos dydžio parama studijoms, t.y. po 115,90 eurų.

Šiais metais pedagoginėms profesinėms studijoms aukštosiose mokyklose numatytos 155 valstybės finansuojamos vietos. Pedagogines profesines studijas siūlo 7 Lietuvos universitetai: Kauno technologijos universitetas, Lietuvos edukologijos universitetas, Mykolo Romerio universitetas, Šiaulių universitetas, Vilniaus dailės akademija, Vytauto Didžiojo universitetas, Vilniaus universitetas.

Stipendijos nuo šiol bus skiriamos ir nuolatinės studijų formos doktorantams, studijuojantiems nevalstybinėse aukštosiose mokyklose. Jiems pirmais metais numatyta 10,4 (395,20 eurų), o vėliau – 12,0 (456 eurų) bazinės socialinės išmokos dydžių parama studijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius