-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik 30 organizacijų bendradarbiaus plėtojant STEAM centrus

Beveik trys dešimtys mokslo, verslo, valdžios organizacijų žada kartu plėtoti gamtos mokslų, technologijų, inžinerinio, menų ir matematinio ugdymo (STEAM) centrų tinklą.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje ministras Algirdas Monkevičius su šių organizacijų atstovais pasirašys ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo. Jį inicijavo programos „Kurk Lietuvai“ atstovai.

Protokolu bus įsipareigojama koordinuoti veiksmus, dalyvauti bendrose projektinėse iniciatyvose, dalytis informacija, patirtimi, teikti metodinę pagalbą, konsultuoti, prisidėti prie STEAM centrų veiklos įgyvendinimo, taip pat ir finansiškai, skirti ekspertus, specialistus, mokslininkus ir kitus savo srities žinovus vizitams į STEAM centrus ir kt., teigiama ministerijos pranešime.

Plėtojant ir palaikant STEAM centrus įsipareigoja bendradarbiauti 27 įstaigos ir organizacijos: ministerija, Nacionalinė švietimo agentūra, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, „Ignitis grupė“, Alytaus, Marijampolės kolegijos, „Infobalt“, Atsakingo verslo, Biotechnologų, Chemijos pramonės įmonių, Lazerių, Prekybos, pramonės ir amatų rūmų, Vėjo elektrinių, „Linpra“ asociacijos, Jaunųjų mokslininkų sąjunga, Kauno technologijos, Klaipėdos, Šiaulių, Vilniaus universitetai, Mokslo ir inovacijų sklaidos centras, Nacionalinė moksleivių akademija, Tauragės pagalbos mokytojui ir mokiniui centras, Panevėžio, Telšių, Utenos švietimo centrai, VšĮ „eMundus“, „Lietuvos Junior Achievement“.

2021 metais Alytuje, Marijampolėje, Šiauliuose, Panevėžyje, Telšiuose, Tauragėje ir Utenoje bus įkurti septyni regioniniai STEAM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerinio, menų ir matematinio ugdymo) atviros prieigos centrai, o Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – 2022–2023 metais atsiras metodiniai STEAM centrai.

STEAM centras – tai modernių technologijų telkinys, kuriame, bendradarbiaujant mokslininkams, savivaldybėms, verslininkams, sudaromos sąlygos mokiniams per pamokas ar po jų atlikti eksperimentinius tyrimus, konstruoti, modeliuoti, susipažinti su mokslo inovacijomis ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius