Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dileta Meškaitė-Kisielienė: viskas yra tavo rankose

Grupės „4 Roses“ dainininkė, Kazimiero Simonavičiaus universiteto (KSU) Teisės studentė Dileta Meškaitė-Kiselienė, šiuo metu besiruošianti baigiamojo darbo gynimui, pasakoja apie studijas, jų pasirinkimą ir ateities planus.
Dileta Meškaitė-Kisielienė
Dileta Meškaitė-Kisielienė / Nerijaus Kuzmicko nuotr. / Nerijaus Kuzminsko nuotr.

– Kaip pasirinkote Teisės studijas Kazimiero Simonavičiaus universitete?

– Iš tiesų rinkausi tarp dviejų labai skirtingų dalykų – Džiazo vokalo ir Teisės studijų. Pasirinkau teisę paklausiusi tėvų patarimo, kuriems atrodė, jog teisės žinios gyvenime pravers labiau, garantuos saugesnę ateitį.

– Ar esate patenkinta savo pasirinkimu?

– Taip. Ir su kiekviena diena vis labiau patenkinta. Juk beliko tik apsiginti baigiamąjį darbą. Jei studijos būtų manęs netenkinusios, būčiau jas nutraukusi gerokai anksčiau.

– Kas šiame universitete jums patinka labiausiai?

– Man labai patinka dėstytojai. Patinka tai, kas studentų grupės nėra didelės, todėl galiu daugiau individualiai bendrauti su dėstytoju ir geriau išsiaiškinti tai, kas neaišku. Čia jaučiuosi laisvai ir nebijau klausti.

Jaučiu, kad šiame universitete į studentą žiūrima kaip į žmogų, o ne kaip į armijos dalį. Viskas yra labai puiku. Jei manęs klaustumėte, ar aš daryčiau tą patį, ar stočiau į KSU, atsakyčiau – taip, stočiau.

– Jei dabar būtumėte abiturientė, kaip rinktumėtės studijas?

Šiame universitete į studentą žiūrima kaip į žmogų, o ne kaip į armijos dalį.

– Abiturientui, ką tik baigusiam mokyklą yra sunku nuspręsti, ką jis nori veikti gyvenime. O studijų pasirinkimas yra atsakingas žingsnis. Labai svarbu nuspręsti, ką iš tiesų nori daryti.

Aš manau, kad nėra blogai metus po mokyklos baigimo nestudijuoti. Tam, kad turėtum laiko suprasti, ko nori ir sieki, kad galėtum išbandyti save dirbdamas prastesnius darbus. Juk baigus mokyklą niekas nepriims tavęs į aukštas pareigas.

Dileta Meškaitė-Kisielienė / Vaidos Budiakienės nuotr.
Dileta Meškaitė-Kisielienė / Vaidos Budiakienės nuotr.

Tad iš vienos pusės manau, kad tokia pertrauka yra geras dalykas, o iš kitos pusės, studijoms reikia ruoštis iš anksto, pasirinkti kryptį, kurią norėtum studijuoti ir pagal tai rinktis mokymosi dalykus.

Aš pati nieko kitaip nedaryčiau, priėmiau teisingą sprendimą. Teisės studijos man labai pravertė, ir turiu tolimesnių planų šioje srityje.

Atsižvelk į tai, ką rodo darbo rinkos prognozė, būtinai išklausyk mamos nuomonės, bet daryk tai, ką sako tavo širdis.

Kitiems rekomenduoju gerai pagalvoti ir išsianalizuoti, ko jie nori, nebijoti eiti į universitetus – klauskite, domėkitės. Būna, kad abiturientai bijo kreiptis į aukštąsias mokyklas ir renkasi studijas gerai nesusipažinę nei su universitetu, nei su studijų programa, neišsiaiškinę rūpimų klausimų. Taip neturėtų būti.

– Ką daryti, jei mama sako rinktis vieną specialybę, darbo rinkos prognozė – kitą, o širdis sako trečia?

– Atsižvelk į tai, ką rodo darbo rinkos prognozė, būtinai išklausyk mamos nuomonės, bet daryk tai, ką sako tavo širdis.

– KSU studijuoji teisę. Dainininkės ir teisininkės karjera – ar tai suderinama?

– Kol studijuoju, man pavyksta suderinti abi veiklas, t. y. teisės studijas ir dainavimą. O kaip bus toliau, kai pradėsiu teisininkės karjerą, parodys bėgantis laikas.

– Kokie jūsų ateities planai?

– Planuoju šiek tiek surimtėti. Nesakau, kad šou verslas yra nerimtas dalykas. Jis iš tiesų reikalauja labai daug laiko, pastangų, taip pat ir mąstymo, nes turi visą laiką galvoti ir strateguoti. Kadangi netrukus baigsiu studijas, planuoju toliau tęsti karjerą teisės srityje.

– Ko reikia, kad žmogus būtų laimingas?

Kiekvienas žmogus laimę suvokia skirtingai, tad ir jo laimei reikia skirtingų dalykų. Vienam – šeimos, kitam – karjeros, trečiam – kažko materialaus. Manau tam, kad žmogus būtų laimingas, reikia, kad jo svajonės pildytųsi. O kad svajonės pildytųsi, reikia stengtis. Žmogus pats susikuria laimę. Viskas yra tavo rankose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius