-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvyliktokams anglų kalbos egzaminas pasirodė nebaisus: neišgąsdino net techninės kliūtys

Pirmadienį šalies abiturientai laikė valstybinio anglų kalbos egzamino kalbėjimo dalį. 15min kalbinti moksleiviai teigė, kad egzaminas sunkus nebuvo – jame kalbėjo apie internetą, studijas užsienyje, laikraščius.
Vilniaus „Minties“ gimnazija
Brandos egzaminas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sunku nebuvo, temos lengvos, su iššūkiais nesusidūriau, gal tik kai kur striginėjau iš streso“, – nedaugžodžiavo Vilniaus „Minties“ gimnazijoje egzaminą laikęs Egidijus. Jis kalbėjo tema apie interneto naudojimą.

„Tikėjomės, kad bus sunkesnės temos, bet sekėsi lengviau nei galvojome. Aš kalbėjau apie studijas užsienyje. Tiesą pasakius, nebuvau pasiruošusi temai, bet sekėsi neblogai“, – sakė 15min kalbinta Marija.

Moksleivė Paulina egzaminu džiaugėsi – tema apie laikraščius, jos nuomone, buvo lengva: „Nesitikėjau, kad taip gerai kalbėsiu, bet visas nerimas dingo. Padėjo ir žmogus, su kuriuo kalbėjau dialogu.“

Tiesa, ne viskas egzamine vyko sklandžiai. Abiturientei Katrinai vietoj monologo ir dialogo užduočių iš pradžių buvo duoti du dialogai.

„Tas užėmė pakankamai daug laiko, todėl sėdėjau be darbo. Vėliau, po kokių 4 minučių, davė ir monologą. Gavau temą apie internetą, kaip keitėsi žmonių poreikis internetui. Tema aktuali, turėjau ką pasakyti“, – pasakojo ji.

Egzaminų sesija truks mėnesį

Šįmet valstybinį anglų kalbos egzaminą laikyti pasirinko daugiau kaip 18 tūkst. kandidatų.

15min primena, kad kaip ir ankstesniais metais, brandos atestatui gauti reikia išlaikyti 2 brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieną pasirinkto dalyko brandos egzaminą ar parengti brandos darbą. Iš viso kandidatai galėjo rinktis ir laikyti ne daugiau kaip 7 brandos egzaminus.

Lieka ir tos pačios egzaminų išlaikymo ribos. Laikant biologijos, chemijos, fizikos, geografijos, istorijos, matematikos, užsienio kalbų (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių) valstybinius brandos egzaminus reikia surinkti 16 proc. užduoties taškų, informacinių technologijų – 20 proc. užduoties taškų, o lietuvių kalbos ir literatūros – 30 proc. užduoties taškų.

Planuojantiems studijuoti privaloma išlaikyti lietuvių ir užsienio kalbų valstybinius brandos egzaminus, taip pat matematikos egzaminą, išskyrus stojantiems į menų studijų kryptis, kuriose matematikos nereikalaujama.

Taip pat numatyti penki dalykai, kurių geriausių metinių įvertinimų aritmetinis vidurkis, suapvalintas iki sveiko skaičiaus, turi būti ne mažesnis negu septyni, jeigu asmuo pretenduoja studijuoti universitete, ir ne mažesnis negu šeši, jeigu asmuo pretenduoja studijuoti kolegijoje.

Mažiausias konkursinis balas stojant į universitetus turės būti ne mažesnis kaip 5,4, stojant į kolegijas – ne mažesnis kaip 4,3.

Birželio 22 d. valstybiniu anglų kalbos egzaminu prasidėjusi sesija tęsis iki liepos 21 d. Paskutinis sesijos egzaminas – fizikos.

Pakartotinės sesijos egzaminai vyks nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius