Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda aptars jo inicijuotų pataisų dėl vienodo starto vaikams įgyvendinimą

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį rengia pasitarimą, kaip bus įgyvendinamos jo inicijuotos pataisos dėl vienodo starto vaikams sudarymo.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prezidentas nuotoliniu būdu bendraus su pedagogų, edukologų ir tėvų atstovais bei aptars lygiaverčio starto galimybes, ugdymo įstaigų ir pedagogų pasirengimą įgyvendinti prezidento inicijuotus Švietimo įstatymo pakeitimus“, – BNS sakė valstybės vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Susitikime dalyvaus Kalvarijų vaikų dienos centro „Galimybių laukas“ vadovė Renata Venslovienė, Alytaus lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ vadovė Erika Poškevičienė, Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto dekanė Vaiva Juškienė, kt.

Praėjusią savaitę Seimas priėmė G.Nausėdos inicijuotas Švietimo įstatymo pataisas, kad socialinės rizikos vaikams darželiai turi būti privalomi, tačiau jo siūlyto visuotinio ankstesnio mokymo nenumatė, nors tėvai savo sprendimu galės vaikus į mokyklas išleisti metais anksčiau.

Šalies vadovas siūlė priešmokyklinį ugdymą pradėti nuo penkerių, o pradinį – nuo šešerių metų, su galimybe likti ir prie vėlesnės mokslo pradžios. Seimas šias formuluotes pakeitė, ankstesnį ugdymą įtvirtindamas kaip galimybę.

Pagal priimtas nuostatas nuo 2023 metų priešmokyklinis ugdymas galės būti pradedamas nuo penkerių metų.

Seimas taip pat patikslino nuostatas dėl ikimokyklinio ugdymo nustatant, kad jis tampa visuotinis nuo 2023 metų rugsėjo ketverių metų vaikams, nuo 2024 metų rugsėjo – trejų metų vaikams, nuo 2025 metų – dvejų metų vaikams.

Prezidentūra sako, kad šalies vadovo inicijuoti Seime priimti pakeitimai duos lygų startą ankstyvajame ugdyme, o tai yra „svarbus žingsnis gerovės valstybės link“.

Socialinę riziką patiriantiems vaikams ikimokyklinis ugdymas nuo kitų metų rugsėjo 1 dienos bus privalomas ir vykdomas švietimo, mokslo ir sporto ministro ir socialinės apsaugos ir darbo ministro nustatyta tvarka.

Projekto aiškinamajame rašte teigiama, kad pakeitimai į ankstyvąjį ugdymą įtrauktų papildomai apie 1500 vaikų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius