-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į mokyklos susirinkimą V.Matijošaitis atvyko prisijungęs kraujospūdžio aparatą

Pirmadienį Kauno Šv. Mato gimnazijoje vyko visuotinis susirinkimas. Mokykloje pasklido kalbos, kad planuojama jos pertvarka. Aiškintis situacijos susirinko miesto vadovai ir gimnazijos bendruomenės nariai.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į susitikimą atvyko mokinių tėvai, mokytojai, mokyklos vadovai ir miesto savivaldybės atstovai. Kauno meras į susitikimą atvyko ant žasto dėvėdamas kraujospūdžio aparatą. Darbe prastai pasijutęs Visvaldas Matijošaitis dieną lankėsi pas medikus. Dėl kraujospūdžio problemų turinčiam merui gydytojai įtaisė reguliariai kraujospūdį matuojantį prietaisą.

Pasak Šv. Mato gimnazijos vadovų, spaudimą sunaikinti trejus metus sėkmingai dirbančią nevalstybinę gimnaziją daro būtent meras V.Matijošaitis.

Prie mikrofono stojęs miesto vadovas mėgino apeliuoti į tėvus, vis primindamas, kad pats yra vietos gyventojas, jis, jo vaikai taip pat mokėsi šioje mokykloje, tačiau susirinkusiems tai įspūdžio nepadarė.

„Nesu visai pasveikęs, leisiu pakalbėti vicemerui, švietimo skyriaus vedėjui. Mokyklų reforma nėra mūsų užgaida. Čia mokosi mūsų vaikai, anūkai ir jie turi būti gerai paruošti. Neturi būti jokių asmeninių ambicijų. Lemiamą žodį tars mokinių tėvai. Bet norėtumėme geresnių mokyklos rezultatų“, – aptakiai bandė šnekėti V.Matijošaitis.

Salėje susirinkę tėvai derėtis linkę nebuvo. Pilnutėlė aktų salė ūžė bijodama permainų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Susirinkimas šv.Mato gimnazijoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Susirinkimas Šv. Mato gimnazijoje

Kunigų laiškas – melagių pranešimas?

Šv. Mato gimnazija buvo įkurta 2012 metais. Kauno miesto savivaldybės taryba pasirašė sprendimą, kuriuo sutiko registruoti nevalstybinę katalikišką mokyklą, steigėjo teisės perduodama Vilkaviškio vyskupijos kurijai.

„Mokyklos steigėjai yra sutrikę ir nesupranta, kodėl jiems daromas spaudimas ir siekiama, pažeidžiant panaudos sutarties galiojimo terminus, jau nuo šių metų rugsėjo 1 dienos nutraukti jiems priimtinų vertybių ugdymą Šv. Mato gimnazijoje ir patalpas perduoti KTU inžineriniam licėjui.

Panemunėje veikianti mokykla yra vienintelė, kuri yra ilgoji gimnazija, ugdanti 1–12 klasių vaikus. Vaikai nėra atsirenkami, priimami visi, norintys mokytis katalikiškoje gimnazijoje.

Šių metų vasario 5 dieną savivaldybėje lankėsi gimnazijos steigėjas bei jo atstovai. Steigėjui buvo pasiūlyta svarstyti galimybę užleisti dabartines gimnazijos patalpas, kad galėtų įsikurti savivaldybės mokykla nes, savivaldybės mero nuomone, po 2018 m. liepos 24 d. turto – patalpų – panaudos sutarties neketinama pratęsti“, – Šv. Mato gimnazijos laiške žiniasklaidai rašė mokyklos bendruomenės vardu prisistatęs laiško siuntėjas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Susirinkimas šv.Mato gimnazijoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Susirinkimas Šv. Mato gimnazijoje

Tokį pranešimo turinį susirinkime dalyvavęs vicemeras Povilas Mačiulis pavadino melagingu.

„Tikrai nesiūlome išvaryti ir atsisakyti katalikybės. Bendradarbiavimas gali vykti ir ugdymo procese. Man nesmagu sakyti šiuos palyginimus, bet mokykla su direktoriumi ir vyskupija prieš akis turėjo trejus metus, per kuriuos galėjo parodyti, ką gali“, – priekaištus dvasininkams išsakė P.Mačiulis.

Dvi valandas trukusio susirinkimo metu taip ir nebuvo nuspręsta nieko konkretaus. Dalis tėvų pritarė mokyklos patalpų skyrimui licėjui, dalis kategoriškai buvo prieš permainas. Vienu klausimu sutarė visi – reikia atlikti tėvų apklausą ir tik tuomet imtis mokyklos strategijos kūrimo.

„2018 metais niekas nesibaigia. Pirmiausiai reikia išsikelti tikslus sau patiems. Išsiaiškinti, ko reikia, kad vaikai būtų laimingi“, – tarsi apibendrino Lietuvos tėvų forumo pirmininkas Audrius Murauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius