Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Idėja, kuria gali didžiuotis Lietuva – „Cvid“ – video CV paslauga (nuotraukos)

Gruodžio 16 d. paaiškėjo studentų marketingo darbų konkurso IDĖJA 2010 nugalėtojai. Jais tapo komanda „Kvinterija“ iš Vilniaus kolegijos, o jos sukurta video CV paslauga pripažinta geriausia metų idėja.
Komanda „Kvinterija“
Komanda „Kvinterija“ / Organizatorių nuotr.

Vilniaus universiteto (VU) Ekonomikos fakultete vykusios parodos metu 40 komandų iš Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Utenos ir Vilniaus tarpusavyje varžėsi dėl geriausios idėjos vardo. Parodos svečiai galėjo paganyti akis į įspūdingai papuoštus stendus, paragauti šviežiai paruoštos sriubos ar atsipalaiduoti mėgaujantis šviežių žolelių arbata.

Renginio metu kompetentinga vertinimo komisija, sudaryta iš marketingo specialybės dėstytojų, rinkodaros ir žiniasklaidos atstovų, vertino studentų idėjas, kiekvienos komandos stendo apipavidalinimą ir idėjų pristatymus. Vertinimui palengvinti buvo naudojamos specialios anketos su tam tikrais klausimais.

Parodoje apsilankė ir akademinei visuomenei žinomi žmonės: VU rektorius akademikas Benediktas Juodka ir VU Ekonomikos fakulteto dekanė prof. Birutė Galinienė.

Pasibaigus pirmajam komisijos vertinimo etapui paaiškėjo 10 komandų, kurios vėliau visiems pristatinėjo savo idėjas ir atsakinėjo į GRAND komisijos klausimus. Kai kurie iš jų buvo pakankamai sukti.

Daugiausiai balų surinko „United TEA‘m“ komanda iš VU Ekonomikos fakulteto, pasiūliusi plikomos arbatos aparato idėją. Visgi, galutinėje įskaitoje nugalėjo Vilniaus kolegijos komanda „Kvinterija“ su video CV paslauga. Antrąją vietą antrus metus iš eilės iškovojo ISM vadybos ir ekonomikos universiteto komanda SUSIIMK su „Aromag“. Tai smulkintų lauro lapų ir juodųjų pipirų mišinys sriuboms arbatos maišeliuose. Trečioji vieta atiteko margaspalvei parodos šeimininkų komandai „Chameleonas“, kuri pristatė akinius su keičiamomis kojelėmis „optiDELT“.

Kadangi IDĖJA yra marketingo srities konkursas, nebuvo pamirštos ir komandos, sukūrusios geriausias reklamas. Auksą šioje kategorijoje iškovojo Klaipėdos valstybinės kolegijos komanda „Žaibas“ su balandžių oro pašto idėja.

Sidabro apdovanojimą pelnė VU EF „Naikintojai“ ir jų šaldytą maistą įveikiantis šildomas peilis. Bronza atiteko Šiaulių universiteto atstovams „Cutis“ ir jų kalbančiai taupyklei „Pleputis“.

Geriausią stendą pavyko susikurti VU Fizikos fakulteto vyrukams „glow@night“. Jų stendą įvertino tiek parodos lankytojai, tiek parodos dalyviai. Juos traukė paslaptingas tamsus kambarėlis, kuriame fizikai pristatinėjo savo idėją – tamsoje švytinčius drabužius.

„Liaudies balso“ nominacijoje nugalėjo komanda „DaiKAu“, kurios nariai mokosi VU EF. „KEISK“ – tai tekstą į garsą ir garsą į tekstą konvertuojantis prietaisas, dar pateikiantis konvertuotą tekstą MS Office Word formatu. Ši idėja pasirodė kaip labiausiai „liaudiška“ idėja.

Taip pat buvo išrinkta ir ekstremaliausia idėja. Ja tapo Kauno technologijos universiteto studentų komandos „Eco“ pristatyti „Turbine Light“ gatvių šviestuvai. Šie šviestuvai yra ekologiški, nes naudoja pravažiuojančių automobilių sukelto oro srauto energiją.

Idėjos 2010 organizatoriai nusprendė apdovanoti jų manymu geriausią idėją. Ja tapo „Tepla“ teptukas, sujungtas su dažų talpa. Šią dviejų produktų – teptuko ir dažų skardinės – sintezę sukūrė Utenos kolegijos studentai.

Parodos svečiai taip pat turėjo galimybę sudalyvauti marketingo ir rinkodaros pobūdžio seminaruose, kuriuos vedė VU EF prof. Sigitas Urbonavičius ir marketingo srities ekspertai Edmundas Piesarskas bei Artūras Olšauskas.

Taip pat parodos lankytojai galėjo pasiklausyti grupės „Karma“ vokalisto Kazimiero atliekamų dainų ir atsipūsti prie stalo žaidimų stalų.

Nors renginys ir grįžo prie savo ištakų, t. y. VU EF patalpų, IDĖJOS dalyviai, lankytojai ir svečiai buvo tuo patenkinti, kadangi studentiška aplinka suteikė daugiau jaukumo ir laisvumo, nes, visgi, šis konkursas skirtas studentams ir jų saviraiškai. O IDĖJA 2010 organizatoriai tikisi, kad ir IDĖJA 2011 sulauks tokio didelio susidomėjimo tiek iš pačių studentų, tiek iš spaudos ir verslo atstovų, o studentai dar kartą įrodys, jog Lietuvoje yra idėjų, kuriomis galima didžiuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius