-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ISM rektoriumi tapo doc. dr. Alfredas Chmieliauskas

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto valdyba išrinko naująjį rektorių. Juo ketverių metų kadencijai tapo vienas iš universiteto įkūrėjų, buvęs universiteto prorektorius bei senato pirmininkas, doc. dr. Alfredas Chmieliauskas. Rektoriaus pareigas jis pradės eiti nuo šių metų spalio 8 d.
ISM rektorius doc. dr. Alfredas Chmieliauskas
ISM rektorius doc. dr. Alfredas Chmieliauskas / ISM archyvo nuotr.

Tapti ISM vadovu ketverių metų kadencijai pretendavo 12 kandidatų iš Lietuvos ir užsienio valstybių – Nyderlandų, JAV, Estijos, Lenkijos, Prancūzijos bei Švedijos. ISM rektoriaus paieškos komiteto atrinkti pretendentai pristatė savo kandidatūras ir universiteto plėtros viziją ISM akademinei bendruomenei, administracijos darbuotojams ir verslo tarybos nariams.

Tapti ISM vadovu ketverių metų kadencijai pretendavo 12 kandidatų iš Lietuvos ir užsienio valstybių – Nyderlandų, JAV, Estijos, Lenkijos, Prancūzijos bei Švedijos.

„Universitete esu nuo pat įkūrimo, todėl turiu aiškią ISM viziją ir puikiai žinau mūsų galimybes bei iššūkius. ISM matau kaip stipriausią Lietuvoje ir vieną stipriausių verslo mokyklų Baltijos jūros regione.  Mano pagrindinis tikslas ir atsakomybė – padėti universitetui ir toliau augti, plėstis ir stiprėti“, – sako naujasis ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius. Šiuo metu  doc. dr. A. Chmieliauskas universitete dėsto projektų valdymo disciplinas, vadovauja Vadovų magistrantūros Projektų valdymo moduliui, yra ISM Senato bei Valdybos narys.  

Doc. dr. A. Chmieliauskas yra pripažintas projektų valdymo tyrėjas ir praktikas bei švietimo valdymo ekspertas. Jis nuolat kviečiamas į Lietuvos ir tarptautinių institucijų suburtas ekspertų grupes, rengiančias aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų strategijas. Kaip ekspertas  doc. dr. A. Chmieliauskas  dalyvavo rengiant Lietuvos mokslinių tyrimų strategiją, buvo Ministro Pirmininko sudarytos grupės, skirtos valstybinių universitetų tinklo optimizavimo problemoms spręsti, narys.

Naujojo ISM rektoriaus pagrindinę tyrimų sritį sudaro projektų, programų ir portfelių valdymas, taip pat organizacijų strategija ir pokyčių valdymas. Jis yra vienas iš Lietuvos projektų vadybos asociacijos įkūrėjų ir jos prezidentas (nuo 2004 m.). Doc. dr. A. Chmieliauskas yra konsultavęs ir vedęs mokymus daugiau negu 200 verslo ir vyriausybinių organizacijų Lietuvoje ir užsienyje.

ISM matau kaip stipriausią Lietuvoje ir vieną stipriausių verslo mokyklų Baltijos jūros regione.

„Tapti ISM rektoriumi pretendavo daug stiprių kandidatų iš Lietuvos ir užsienio, tad sprendimas dėl naujojo universiteto vadovo nebuvo lengvas. Doc. dr. A. Chmieliauskas puikiai pažįsta organizaciją, Lietuvos bei tarptautinį švietimo sektorių, jis yra pripažintas tyrėjas, turintis sėkmingos vadovavimo ir  verslo valdymo praktikos. Tikime, kad šių patirčių dermė ir stiprus universiteto bendruomenės palaikymas leis naujajam rektoriui įgyvendinti strateginius prioritetus bei dar labiau sustiprinti tarptautines ISM pozicijas“, – teigia universiteto valdybos pirmininkas prof. Chris Greensted.

Anot jo, pretendentų į rektoriaus postą buvo ieškoma pasitelkiant tarptautinius ISM ryšius, partnerystes su užsienio universitetais, valdybos narių profesinius tinklus. Taip pat per profesines asociacijas, vienijančias geriausias Europos ir JAV verslo mokyklas: EFMD (European Foundation for Management Development), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) bei ABS (Association of Business Schools).

Nuo ISM įkūrimo 1999 m. universiteto rektoriais buvo doc. dr. Virginijus Kundrotas, doc. dr. Nerijus Pačėsa. Iki šiol šias pareigas ėjęs dr. Vilius Kontrimas taps patarėju ISM strateginės plėtros klausimais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius