Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ISM studentė Eglė Jurgaitytė muzikinę karjerą derina su studijomis

„Mokslas vietos neužima“, todėl visapusis išsilavinimas yra naudingas kiekvienam atlikėjui“, – teigia Eglė Jurgaitytė, prieš metus ISM Vadybos ir ekonomikos universitete pasirinkusi tarptautinio verslo ir komunikacijos studijas.
Eglė Jurgaitytė
Eglė Jurgaitytė / ISM nuotr.

Ir nors daugelis Eglę prisimena kaip jauną, tačiau galingo balso savininkę, kurios žvaigždė ryškiausiai suspindo jai iškovojus 3–iąją vietą „Vaikų Eurovizijos“ konkurse, šiandien merginos gyvenime apstu įvairiausių veiklų. E. Jurgaitytė studijuoja, siekia dainininkės karjeros, veda televizijos projektus, dirba modeliu, o sekmadieniais ją galima išvysti finalinėse muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ kovose.

Kaip visas šias veiklas jai sekasi suderinti su studijomis ISM universitete ir kodėl žinoma atlikėja nusprendė siekti ne muzikinio išsilavinimo? E. Jurgaitytė dalijasi mintimis apie savo pasirinkimus ir antruosius metus universitete.

ISM nuotr./Eglė Jurgaitytė
ISM nuotr./Eglė Jurgaitytė

Siekė plataus išsilavinimo

Rugsėjį pradėjusi kaip ISM universiteto antrakursė E. Jurgaitytė prisimena, kad tarptautinio verslo ir komunikacijos studijas pasirinko norėdama gauti kuo platesnį išsilavinimą. Be to, mergina mėgsta iššūkius, yra maksimalistė, jai puikiai sekasi matematika. Eglė pripažįsta, kad pasirinkti universitetą ir studijų programą buvo sunku, todėl stengėsi kuo daugiau sužinoti apie tai, ką siūlo skirtingos aukštosios mokyklos. „Rinkdamasi universitetą nemažai laiko praleidau bendraudama su aukštųjų mokyklų studentais, taip pat diskutavau su vyresniais draugais ir padariau išvadą, kad norint studijuoti tai, kas yra susiję su matematika, ekonomikos, rinkodaros ar verslo sritimis – ISM universitetas tam yra geriausia vieta Lietuvoje“, – apie tai, kodėl pasirinko ISM universitetą kalba Eglė.

Paklausta, ar renkantis studijas nekilo minčių studijuoti muzikos meno, ji pripažįsta, kad socialinių mokslų studijos netrukdo tobulėti muzikos srityje – vokalą ji lavina po paskaitų, dainuoja renginiuose ir projektuose. Be to, Eglė įsitikinusi, kad Lietuvoje per retai kalbama apie tai, kad muzika yra pelningas verslas, ir šioje industrioje save galima realizuoti ne tik kaip atlikėją.

Nors studijos užsienyje vilioja ne vieną abiturientą, E. Jurgaitytė tikina pirmiausia norėjusi išbandyti savo jėgas Lietuvoje. „Manau, kad svarbu stengtis kiek įmanoma daugiau patirties pasisemti čia, Lietuvoje, o supratus, kad gimtojoje šalyje nebesužinai nieko naujo, ateina metas toliau tobulėti ir išvykti semtis žinių svetur“, – mintimis dalijasi ISM antrakursė.

ISM nuotr./Eglė Jurgaitytė
ISM nuotr./Eglė Jurgaitytė

Mokytis sunku, bet verta

Prabėgus pirmiesiems metams ISM universitete, E. Jurgaitytė pasakoja, kad šiandien džiaugiasi dėl savo pasirinkimo ir yra maloniai nustebinta tarptautinės universiteto bendruomenės. Pasak merginos, ją sužavėjo galimybė bendrauti ir dirbti su žmonėmis iš skirtingų šalių, taip pat užsieniečiai dėstytojai, kurių paskaitos jai atrodo netradicinės ir įtraukiančios.

„Man iš karto patiko universiteto atmosfera, puiki studijų sistema, kai viskas atrodo taip patogu ir lengva, tereikia įdėti pastangų ir noro. Taip pat gera žiūrėti į dėstytojus, kurie mėgaujasi tuo, ką daro. Šiais laikais tai tampa retenybe. Nors išskirti tam tikrų dėstytojų ar paskaitų negaliu, savo pasirinkimu likau patenkinta“, – apie pirmuosius metus ISM universitete kalba muzikinę karjerą ir studijas derinanti atlikėja.

Tiesa, prieš pirmuosius mokslo metus, E. Jurgaitytei teko girdėti ir tam tikrų stereotipų apie pasirinktą universitetą. Mergina pripažįsta – dažnai galvojama, kad į ISM universitetą gali įstoti visi, tačiau praleidusi jame metus sako supratusi, kad gerai mokytis ir baigti studijas yra didžiulis iššūkis.

„Universitete kiekvieną pusmetį vis daugiau iššūkių. Tai rodo, kad čia gali mokytis tik motyvuoti, protingi ir darbštūs žmonės, tad jeigu žmogus nėra užsispyręs ir įsivaizduoja, kad universitete galės nieko neveikti ir ilsėtis – jam čia nevieta“, – įsitikinusi Eglė.

ISM nuotr./E. Jurgaitytė ISM universitete
ISM nuotr./E. Jurgaitytė ISM universitete

Sieks svajonės

Šiandien pašnekovė ne tik drąsiai įsitraukia į naujus muzikinius projektus, bet tiki, kad ISM universitete įgytos žinios jai padės įgyvendinti savo svajonę – dirbti srityje, kurioje muzika ir verslas eitų išvien.

Moksleiviams, kurie šiuo metu svarsto, kokias studijas norėtų pasirinkti, E. Jurgaitytė pataria visų pirma nebijoti klysti ir klausyti savo širdies balso.

„Svarbiausia nebijoti susimąstyti apie savo vaikystės svajones, galbūt jose ir slypi atsakymas? Juk sėkmės paslaptis yra daryti tai, kas jus veža, ir tada jums niekada nereikės dirbti, nes darbas bus vienas didelis malonumas“, – savo sėkmės formule dalijasi ISM universiteto antrakursė E. Jurgaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius