Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ISM universitetas vadovus siųs tobulintis į Keiptauną

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rengiama Vadovų MBA programa vykdoma artimai bendradarbiaujant su strateginiais partneriais – vienas jų inovacijomis ir aukščiausiomis tarptautinėmis akreditacijomis pasaulyje garsėjanti Stelenbošo universiteto verslo mokykla (angl. University of Stellenbosch Business School, USB), įsikūrusi Pietų Afrikos Respublikoje.
Keiptaunas
Keiptaunas / Vida Press nuotr.

MBA programoje studijuojantys vadovai turės unikalią galimybę rengti konsultacinį projektą išvykos į Pietų Afriką metu. Ten bus supažindinti su kultūriniais verslo plėtojimo besivystančios ekonomikos šalyje iššūkiais ir metodais, kuriais naudojantis reikės įvertinti ir suprasti išsivysčiusių ar besivystančių šalių inovacijų galimybes. Teoriniai verslo ir vadybos problemų sprendimo metodai bus išmėginti iššūkių nestokojančiomis ir kintančiomis verslo aplinkos sąlygomis Keiptaune.

Projekto partnerio nuotr./ISM MBA programos direktorė Audronė Nakrošienė
Projekto partnerio nuotr./ISM MBA programos direktorė Audronė Nakrošienė

ISM Vadovų MBA programos vadovės Audronės Nakrošienės teigimu, pagrindinis šio išvažiuojamojo konsultacinio projekto tikslas – ugdyti vadovų vadybinius ir lyderystės gebėjimus, sudarant jiems galimybes praktiškai taikyti studijų metu įgytas teorines ir praktines žinias, nagrinėjnat tikrų organizacijų problemas ir ieškant galimų jų sprendimo būdų nuolat besikeičiančioje verslo aplinkoje.

„Sieksime išmokyti vadovus atpažinti problemas, su kuriomis susiduria organizacijos, diegdamos inovacijas bei įgyvendindamos pokyčius, rasti tinkamiausias priemones jas spręsti. Pasitelkdami kūrybišką mąstymą ir lyderystės gebėjimus, šio konsultacinio projekto metu dalyviai dirbs dinamiškoje komandoje, kurios tikslas bus parengti ir pristatyti paskirtos organizacijos vadovybei strategines rekomendacijas”, – dėstė MBA programos vadovė.

Išves iš komforto zonos

ISM universiteto MBA programos Pokyčių ir inovacijų vadybos studijų modulio vadovės dr. Linetos Ramonienės teigimu, ruošiant globalius lyderius, būtina išeiti iš savo komforto zonos, o tokios išvykos vadovams yra tiesiog būtinos.

„Norime magistrantus išvežti ten, kur jie jaustųsi ne savo komforto zonoje, ne kaip namuose. Dėl šios priežasties azijiečiai renkasi Ameriką, amerikiečiai Aziją ar Japoniją. Mes europiečiai turime pakankamai didelį tokių vizitų pasirinkimą, nes galime judėti į daugelį geografinių pasaulio krypčių. Savo MBA studijų metu buvau tokiame išvažiuojamame vizite Indijoje“, – teigė L.Ramonienė.

Modulio vadovės teigimu, kultūriškai skirtingas kontekstas tokiems konsultaciniams projektams pasirinktas neatsitiktinai. „Prieš kelerius metus studijavau MBA programoje Jungtinėse Amerikos Valstijose. Puikiai pamenu privalomą programos dalį – keturių savaičių studijų vizitą į Indiją. Mano gyvenime jis buvo kritiškai svarbus, nes grįžusi namo žinojau, kad turiu visko pakankamai ir net per daug, ir kad gyvenimas nėra apie mane, o visada apie kitą, esantį tuo metu šalia manęs. Tik dėkingumas ir buvimas čia ir dabar su tuo, esančiu šalia tavęs, žmogumi įprasmina gyvenimą. Atrodytų, kad verslo studijų metu supratau labai asmeninį dalyką. Tačiau šis požiūris man taip pat padeda versle – ir su klientais, ir darbuotojais, ir net studentais“, – patirtimi dalijosi modulio vadovė.

Spręs verslo problemas

MBA studijų magistrantai Pietų Afrikoje spręs globalias sektoriaus ir organizacijos verslo problemas, nagrinės realius organizacijų atvejus.

Projekto partnerio nuotr./Dr. Lineta Ramonienė, MBA programos Pokyčių ir inovacijų vadybos studijų modulio vadovė
Projekto partnerio nuotr./Dr. Lineta Ramonienė, MBA programos Pokyčių ir inovacijų vadybos studijų modulio vadovė

„Šiandien vadovai, kad galėtų padėti organizacijoms prisitaikyti prie nežinojimo, privalo balansuoti tarp savirefleksijos ir veiksnumo. Visko žinoti neįmanoma, todėl dažnai versle sėkmė priklauso nuo to, kaip vadovas gali valdyti nežinojimą ir jį išnaudoti. Kad tai galėtų daryti efektyviai, vadovai turi gerai suprasti save ir daromą poveikį kitiems“, – įsitikinusi dr. Lineta Ramonienė.

Dėstytojos teigimu, vizito metu magistrantai praleis labai daug laiko su programos dėstytojais bendraudami neformaliai. Anot jos, pagrindinė MBA studijų vertė yra ta, kad yra plačiai gilinamasi į vieną kurią nors sritį. Jeigu vadovas save gerai pažins, jis galės atpažinti savyje lyderį ir bus veiksnus. „Jeigu vadovas jau žino, koks jis lyderis, šį suvokimą jis pagilins ir atras naujų savo, kaip vadovo, savybių, gebės pritaikyti ekspertines žinias tikrame ir kitokiame kontekste“, – įsitikinusi L.Ramonienė.

Programoje – kviestiniai lektoriai

Studijų programą įgyvendins tokių pirmaujančių užsienio universitetų kviestiniai dėstytojai, kaip Londono verslo mokyklos, Danijos technologijos universiteto, Vienos ekonomikos ir verslo universiteto, Stelenbošo universiteto verslo mokyklos, Groningeno universiteto ir kt. Ekspertai dalysis naujausiomis teorinėmis žiniomis ir ugdys praktinius gebėjimus, reikšmingus dirbant konkrečios pramonės srities vietos ir tarptautinėse rinkose. Baigę šios programos studijas vadovai gebės kritiškai taikyti įgytas žinias ir išmanys, kaip sistemingai ir kūrybiškai valdyti verslo procesus.

Numatyta studijų programos trukmė – 12 mėnesių. Studijų metu bus taikomi įvairūs mokymo metodai – vyks paskaitos, interaktyvūs seminarai ir minėta stažuotė Pietų Afrikoje (Keiptaune).

Sėkmingai studijas baigusiems asmenims bus suteiktas Verslo administravimo magistro laipsnis. Dalyviai į programą atrenkami konkurso būdu, paraiškos priimamos iki 2017 m. rugsėjo 15 d. Numatoma studijų pradžia – 2017 m. rugsėjo 28 d.

Daugiau informacijos apie MBA programą rasite čia.

Priėmimo dokumentus pateikti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius