-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsteigtas Edukacinių technologijų centras: rūpinsis skaitmenine švietimo transformacija

Nacionalinėje švietimo agentūroje (NŠA) atidarytas Edukacinių technologijų centras, kuris įgyvendins projekto „Skaitmeninės švietimo transformacijos („EdTech“)“ veiklas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Nacionalinėje švietimo agentūroje atidarytas Edukacinių technologijų centras
Nacionalinėje švietimo agentūroje atidarytas Edukacinių technologijų centras / NŠA nuotr.
Temos: 1 Švietimas

„Norime, kad skaitmeninės technologijos, inovacijos taptų neatsiejama švietimo sektoriaus kultūros dalimi, o naujos idėjos, bendravimas su verslu, sprendimų kūrėjais – švietimo sektoriaus kasdienybe. Tam reikia, kad mokytojai turėtų skaitmeninių kompetencijų ir būtų atviri inovacijoms, sprendimų kūrėjai – pažinotų švietimo sektorių, gebėtų susieti skaitmenines technologijas su švietimo turiniu. Trečia svarbi sąlyga – pokyčių katalizatorius, kuris padėtų susitikti švietimo inovacijoms ir jų kūrėjams. Naujasis Edukacinių technologijų centras ir yra šis katalizatorius“, – nuotoliniame centro atidarymo renginyje sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Įgyvendindamas „Skaitmeninės švietimo transformacijos („EdTech“)“ projektą, skirtą skatinti švietimo inovacijų, grįstų skaitmeninėmis technologijomis, diegimą švietimo sektoriuje, sudarant sąlygas inovacijų kūrimui ir bandymui ugdymo įstaigose, Edukacinių technologijų centras bus atsakingas už „EdTech“ platformos kūrimą ir veikimą, skaitmeninių kompetencijų tobulinimo programą mokytojams ir dėstytojams, skaitmeninių mokymo(si) išteklių bazės kūrimą, bei kitų projekte numatytų veiklų sklandų įgyvendinimą.

„Edukacinių technologijų centras neatsitiktinai atidarytas Nacionalinėje švietimo agentūroje. Ir būsimos centro, ir šiuo metu agentūros vykdomos veiklos yra persipynusios: tai ir skaitmeninių mokymo priemonių sklaidą, ir mokytojų kompetencijų stiprinimas. Ne visuomet naujovių diegimas vyksta taip greitai, kaip norėtume. Kartais tereikia šiek tiek drąsos. Tikiuosi, kad centras įpūs drąsos svarbiems pokyčiams“, – viliasi NŠA direktorė Rūta Krasauskienė.

Edukacinių technologijų centro vadovės Indrės Šuolienės teigimu, centro veikla bus siekiama pokyčio švietimo sistemoje ir kokybės ugdymo procese, kuri turėtų užtikrinti geresnius mokinių pasiekimus. Kaip svarbiausius uždavinius vadovė įvardijo inovacijų kultūros skatinimą, mokytojų novatorių tinklo plėtrą, tarptautinės bendrystės ir partnerystės su užsienyje įsikūrusiais edukacinių technologijų centrais skatinimą, pedagogų kvalifikacijos kėlimą, gerinant skaitmenines kompetencijas. Taip pat ketinama kurti platformą, kur bus skelbiamos skaitmeninės mokymo priemonės, didelį dėmesį skiriant įtraukiajam ugdymui ir hibridiniam mokymui.

Edukacinių technologijų centro atidarymo metu pristatyta šio centro veikla. Apie pokyčius, kuriuos į švietimą atneš naujai kuriamos ir diegiamos edukacinės technologijos, apie galimybes, kurias jos gali suteikti kiekvienam mokiniui ir mokytojui diskusijoje aptarė įvairių sričių ekspertai: švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, inovacijų, technologijų, startuolių mentorius ir investuotojas Vladas Lašas, vizionierė Agnė Paliokaitė, startuolio „Trys kubai“ įkūrėjas Darius Kniūkšta, Kauno jėzuitų gimnazijos mokytoja Rigonda Skorulskienė, mokinys Simonas Vakaris Savickas. Diskusiją moderavo „EdTech Lithuania“ atstovas Šarūnas Dignaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius