-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Istorijos pamoka apie partizanus: kodėl neįlindus į bunkerį?

„Partizaninio karo aidus mes labai gerai žinome. Jis buvo pralaimėtas, tačiau nepriklausomybės viltis atvedė mus iki laisvės. Ir štai 2010 metais inicijavome bunkerio atstatymą, tam, kad turėtume partizaninio karo paminklą, kurį galėtume pristatyti ir naudoti edukacijai“, – stovėdamas prie bunkerio Raseinių rajone interaktyvią pamoką apie partizanus pradeda istorijos mokytojas Andrius Bautronis.
istorijos-pamoka-apie-partizanus-kodel-neilindus-i-bunkeri
Istorijos pamoka apie partizanus

Pamokos metu mokiniams leidžiama apžiūrėti patį bunkerį ne tik iš išorės, įlįsti ir į vidų, kitaip tariant, su partizanine kova, partizaniniu gyvenimu susipažinti gyvai, iš arčiau. Mokymasis ne tik iš knygos, bet per pačią patirtį, leidžiant prie tam tikras istorines detales ar įvykius „pajusti“, pasak mokytojo, yra labai naudingas. Tokios pamokos, A.Bautronio teigimu, įsimena kur kas labiau. Tai įrodo ir jau mokyklą baigusių mokinių atsiliepimai.

VIDEO: Istorijos pamoka apie partizanus: kodėl neįlindus į bunkerį?

„Man ir šiandien labai daug mokinių, kurie jau baigė mokyklą, paskambina ir sako, kaip tas bunkeris? Ar nesugriuvęs, ar lankomas?“, – įspūdžiais dalinosi mokytojas, pridurdamas, kad bunkeris buvo atstatytas ir su kai kurių mokinių pagalba, o jausmas tai padarius buvo itin geras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius