Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainių rajono mokyklų direktoriai – įstatymų spąstuose

Įsigaliojus įstatymui dėl mokyklų vadovų kadencijų, privalomai prasideda naujų direktorių paieškos. Dar praeitų metų gale Kėdainių rajone reikėjo skelbti keletą konkursų ieškant naujų mokyklų vadovų. Kaip ir buvo spėta dar prieš įvedant direktorių kadencijas, vis tik organizuojant tokius konkursus nesklandumų neišvengta. Dviejose rajono mokyklose paskelbti konkursai tiesiog neįvyko, mat neatsirado norinčių tapti mokyklų direktoriais.
Mokiniai pamokoje
Mokiniai pamokoje / 123RF.com nuotr.

Kandidatavo tie patys

Praeitų metų rudens gale vyko konkursai Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos bei Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos direktoriaus pareigoms eiti.

Į abu konkursus kandidatavo tik po vieną žmogų. Lig šiol direktoriavusiems pirštinės mesti nepanoro nė vienas kitas kandidatas.

Taigi dar penkerius metus abiem mokykloms vadovaus naujai paskelbtus konkursus laimėję ilgamečiai šių įstaigų vadovai – Mikalojaus Katkaus gimnazijoje darbuosis Alanas Magyla, o „Atžalyne“ – Gintaras Petrulis.

Du konkursai neįvyko

Truskavos pagrindinės mokyklos ir Kėdainių sporto centro direktoriaus pareigoms eiti paskelbti konkursai neįvyko, mat juose nedalyvavo nė vienas kandidatas – net ir esami mokyklų vadovai. Tiesa, kol mokyklos neturi naujų direktorių, esamų atleisti negalima, todėl jie ir toliau bent jau kol kas eis tas pačias pareigas.

„Truskavos pagrindinės mokyklos direktorė Rasa Lemkė eina šias pareigas nuo 1997 metų. Tačiau susiklostė tokia situacija, kad kandidatuoti į paskelbtą konkursą ji negalėjo.

Kol kas mes naujų konkursų nesame paskelbę, tačiau tą, be abejo, greitu metu darysime.

Tikimės, kad naujai paskelbtuose konkursuose pretendentų bus – aplinkybės rodo, kad galbūt R.Lemkė dalyvaus konkurse, ir, jei jį laimės, toliau eis mokyklos vadovės pareigas“, – komentavo Švietimo skyriaus vedėjas Julius Lukoševičius.

Laukia dar daugiau

Be dviejų konkursų, kurie persikėlė į šiuos metus iš pernai, šiemet reikia skelbti ir dar aštuonis konkursus tose mokyklose, kuriose direktoriai dirba jau daugiau kaip dešimt, bet mažiau kaip dvidešimt metų.

„O greitu metu laukia dar daugiau darbų, nes konkursų filtrą apskritai turės įveikti dar 23 įstaigų vadovai, atsižvelgiant į nustatytą penkerius metus trunkantį kadencijų reikalavimą.

Jau turime šešis direktorius, kurie paskirti dirbti pagal naujas penkerių metų kadencijas.

Laimė, Seimas gruodžio 20 dieną priėmė Švietimo įstatymo pataisą ir žengė žingsnį tokios situacijos sprendimo ir lengvinimo link.

Pataisa numato, kad jei per visus penkerius darbo metus direktoriaus darbas yra įvertinamas gerai arba labai gerai, tai jis be konkurso paskiriamas direktoriauti dar vienai kadencijai“, – kalbėjo skyriaus vedėjas.

Pamačius, kad daugelyje rajonų yra didžiulis švietimo įstaigų vadovų stygius, Vyriausybė priėmė nutarimą Seimo pavasario sesijoje kompleksiškai svarstyti šį klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius